Cum arată cinema-ul viitorului: patru scurtmetraje interactive în care publicul decide destinul personajului de pe ecran

Sâmbătă, pe 4 iulie 2015, spectatorii de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte vor descoperi experienţa cinema-ului interactiv. Evenimentul începe la ora 19.00, în Pavilionul Central Romexpo București, cu un video-show realizat de artiştii TIPTOE şi o instalaţie vizuală creată de fotograful Alex Gâlmeanu. Filmele încep de la ora 22.00.

În paralel cu proiecţia scurtmetrajelor din competiţia ShortsUP Audience Award,  pavilionul central Romexpo va găzdui o sală dedicată producţiei inovatoare Emilie (Canada, 2013),  serie de 4 scurtmetraje interactive în care publicul decide destinul personajului de pe ecran. În mai multe momente cheie ale acţiunii, cinefilii vor alege continuarea poveştii prin vot colectiv.

Emilie (Canada, 2013), este titlul unei colecții de 4 comedii romantice ce redă caruselul iubirilor din viaţa personajului principal. Deşi crede că a reuşit să-şi ordoneze trecutul şi prezentul, Emilie e prinsă între Bruno, Mathieu, Jeff şi Patrick – partenerul actual, fostul iubit şi doi prieteni de-o viaţă. Nimic nu e simplu când sunt în joc zeci de opţiuni şi tot atâtea emoţii, iar publicul de la Noaptea Lungă va trăi povestea cu aceeaşi intensitate ca în viaţa reală.

În sala dedicată cinemaului interactiv, scurtmetrajele vor prinde viaţă cu adevărat, experienţa memorabilă fiind moderată de un actor care va ghida acţiunile votanţilor în momentele-cheie. Emilie rulează simultan cu proiecţia principală a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, de la 10.00 seara la 5 dimineaţa. La intrarea în sală, toţi spectatorii vor fi înarmaţi cu materialele necesare interacţiunii din timpul filmului, formate din beţe fluorescente. ShortsUP Interactive Cinema este recomandat celor deschişi la experimente vizuale neconvenţionale.

Emilie la Noaptea Lunga

A 7-a ediţie a maratonului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc în Pavilionul Central Romexpo: peste 15.000 de metri pătraţi vor fi transformaţi de film și arte multimedia, creând cea mai mare sală de cinema din România.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi cumpărate în avans, în rețelele MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau în seara evenimentului, la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile. Prețul biletului include acces la proiecție de film, cinema interactiv, show multimedia și food-court cu experiențe culinare artizanale.

Pavilion Central_sup

xxx

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toată lumea:  ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului  în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei. Cel mai așteptat eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc pe 4 iulie 2015.