Dance That Comes From The Mouth
Adriana Gheorghe
25 Iunie, ora 19.00
Atelier 35, Șelari 13, București
Fb event: 
www.facebook.com/events/862280047179354

În cadrul proiectului Goodbye Language, Atelier 35 prezintă Dance That Comes From The Mouth, un performance de Adriana Gheorghe.

“O coardă prea întinsă, ca strategie narativă în maniera lui Henry James (personajele principale, victimele ‘ororii’ sunt copii, și nu un copil, ci doi!, ‘oroarea’ e de natură paranormală sau psihică etc.) sau performativă, în cazul de față, manipulează percepția la limita falsetto-ului fără să treacă nici o clipă dincolo. Nota poate fi mult, mult prea forțată înainte de a fi prea târziu. Iar această lucrare ar putea fi ceva grav dacă și numai dacă folosește strategii nerușinate și îndoielnice.”

Adriana Gheorghe amestecă activitatea de performer cu cea de teoretician. A scris texte despre dansul contemporan on&off timp de 12 ani. În ultima vreme scrie doar când există o urgență. Cercetează formate hibrid prin care să livreze teorie live pornind de la conceptul de “singularitate” (“Speed Dating 1,2,3”, la Zona D, în 2014, toamna și “Prelegeri grave 1&2”, la Centrul Național al Dansului, 2015, primăvara). E parte activă din Black HyperBox, din Laboratorul de Practici Comune de la CNDB și din Room -1 (proiectul perfect). A prezentat solo-uri sau duete la CNDB, MNAC, lorgean și ZKM-Karlsruhe. A lucrat și continuă să lucreze cu Atelier 35, Alina Popa, Andreea David, Nicoleta Enache, Ingrid Berger Myhre. A început colaborarea și cu Florin Flueraș și Mihaela Dancs.

Junji Ito, Black Paradox, 2009
credit foto:
 Junji Ito, Black Paradox, 2009