Pentru al patrulea an consecutiv, Pelicam aduce la Tulcea zeci de filme documentare de mediu în premieră națională, regizori și producători, protagoniști ai filmelor, invitați speciali din țară și din străinătate, oameni de film, specialiști de mediu, jurnaliști, artiști și mulți alții. Timp de patru zile, între 11 și 14 iuni, Tulcea sărbătorește filmul și mediul.

În acest an, Pelicam ia startul cu o zi mai devreme, de joi, 11 iunie, zi dedicată celor mici. Sute de copii din Tulcea și din localitățile învecinate sunt așteptați la proiecțiile speciale pentru ei. Dacă anul trecut peste 700 de tineri au urmărit documentarele de mediu și filmele de animație pregătite pentru ei, la această ediție ne așteptăm la un număr și mai mare. Lipsa unui cinematograf de artă în județul Tulcea accentuează și mai tare necesitatea acestui proiect. Filmele dedicate copiilor sunt aici:

Sfârșitul unui tip de agricultură în armonie cu natura, provocările ultimilor oameni care trăiesc sub apă și încercarea unui bucătar de a schimba o țară prin mâncare sunt câteva dintre poveștile pe care Pelicam le aduce anul acesta la Tulcea în cadrul competiției oficiale a celei de-a patra ediții.

Și anul acesta puteți urmări filmele din competițiile speciale Black Sea Docs și Fresh Perspectives, secțiuni despre poveștile din țările din jurul Mării Negre, respectiv despre soluții alternative la provocările actuale de mediu. Cele mai bune scurt metraje de mediu vor fi proiectate în categoria dedicată, iar anul acesta inaugurăm o categorie nouă, Pelicam Adventure. (programul complet)


Dacian Cioloș, fost comisar european, regizoarea Farida Pacha, Peter O’Brien de la Festivalul de Film de Mediu de la Washington, André Abreu de Almeida, de la Tara Oceans, fotojurnalistul Petruț Călinescu, regizorul Dan Curean, jurnalista Andra Matzal și activistul Tică Darie sunt câțiva dintre membrii juriului Pelicam 2015.

Echipa Festivalului:

Benjamin Ribout – Director Festival
Corina Eredenta Moldovan-Florea – Director Executiv
Iulian Topliceanu – HR & Coordonator voluntari
Michelle Crețu – Coordonator Evenimente
Delia Marcu – Marketing
Roxana Bucată – Comunicare & PR
Adrian Parfenie – Relații Internaționale
Ana-Maria Manche – Consultant web
Virgil Mardare – Producție

Pelicam, Festivalul Internaţional de Film despre mediu și oameni, este organizat de Asociaţia Les Herbes Folles. Înfiinţat în 2012, Pelicam este un eveniment unic în România prin tematica abordată în cele 4 zile de festival, și anume mediul înconjurător.

549292_1024665577545311_1071589625095026344_n