Institutul Italian de Cultură are plăcerea de a vă invita vineri, 22 mai 2015, la ora 20.00, în Aleea Alexandru 41 la un
Aperitiv pe note musicale PIETRO ROFFI: recital de acordeon clasic
Roffi este un muzician cu un talent excepțional. În mâinile lui, acordeonul se transformă în orchestra. Repertoriul său variază de la muzica barocă, la cea clasică și la tango.
Pietro Roffi este un tânăr acordeonist italian care interpretează muzică clasică. Născut lângă Roma în 1992, a început să studieze muzica la 6 ani și a obținut licența cu notă maximă și cu mențiunea de onoare la Conservatorul “Santa Cecilia” din Roma, sub îndrumarea profesorului Massimiliano Pitocco. Din 2011 desfășoară o intensă activitate concertistică în Italia și în străinătate (Europa, Asia și America de Sud) ca solist, în formații de muzică de cameră și ca solist împreună cu orchestre. Repertoriul său variază de la muzica de orgă și clavecin barocă și clasică, la adaptări ale lucrărilor pentru pian de secol XIX-XX, până la originala muzică clasică inovatoare pentru acordeon. Este autorul unui tratat despre cum se compune muzică pentru acordeon.
***
L’Istituto Italiano di Cultura ha il piacere di invitarvi
venerdì, 22 maggio 2015, alle ore 20.00, in Aleea Alexandru 41 a un
Aperitivo in musica
PIETRO ROFFI: recital di fisarmonica classica
Roffi è un musicista di eccezionale talento. La fisarmonica tra le sue mani si trasforma in un’orchestra. Il suo repertorio spazia dal barocco, al classico, al tango.
A tutti i partecipanti sarà offerto un aperitivo di benvenuto. Toți participanții vor primi un aperitiv
Pietro Roffi è un giovane concertista italiano di fisarmonica classica. Nato nel 1992 alle porte di Roma, ha iniziato a studiare musica all’età di 6 anni e si è laureato con il massimo dei voti, la lode e la menzione d’onore al Conservatorio “Santa Cecilia” di Roma, sotto la guida del Prof. Massimiliano Pitocco. Dal 2011 svolge un’intensa attività concertistica in Italia e all’estero (Europa, Asia e Sud America) da solista, in formazioni cameristiche e come solista in orchestre. Il repertorio trattato spazia dalla musica organistico/clavicembalistica barocca e classica, ad adattamenti dalla letteratura pianistica del XIX-XX secolo, fino alla virtuosistica e innovativa musica originale per fisarmonica classica. E’ autore di un trattato sulla composizione per fisarmonica.
Recent Comments