Vă invităm la vernisajul expoziției DEZVĂLUIRI a artistului Alexandru Lupșe care va avea loc joi, 7
mai, de la ora 19:00, la Centrul Artelor Vizuale, Galeria Căminul Artei.
Data: Joi, 7 mai, ora 19:00
Locul: Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei, Str. Biserica Enei nr. 16, București

DEZVĂLUIRI

Construiesc o lucrare urmărindu-i energia crescând și ghidându-mă. Uneori folosesc defecte precum tușe greșite, picături sau praf, iar dacă nu există un defect, s-ar putea să creez unul. Consider că asta conferă o anumită unicitate și complexitate lucrării. Folosesc texturile ca liant între corpul uman și diferite materiale ce-l înconjoară, pe când contrastul dintre aceste elemente ajută la evidențierea personajului și descoperirea poveștii din spatele acestuia.

Mă simt apropriat de artiștii ce au înfățișat conexiunea viscerală dintre personaje și sentimentele acestora într-un mod similar – starea mentală a personajelor lui Lucian Freud, care zac întinse pe podea sau pat, este amplificată de obiectele ce le înconjoară și starea în care acestea se găsesc (vechi, rupte, ruginite, etc.), iar compozițiile lui Eric Fischl includ texturi ale cearceafurilor sau pielii ce sunt în armonie perfectă cu lumina ambientului și cu starea de relaxare a personajelor.

Figura umană reprezintă partea centrală a picturii mele. Figura feminină în mod special mă inspiră să creez un univers în care starea mentală a personajelor și istoria lor recentă sunt transpuse în poziția corporală și elementele înconjurătoare. Comunicarea se face în principal prin intermediul corpului uman, în timp ce fața personajelor lipsește sau este secundară, întrucât expresia acesteia poate fi ușor ghicită.

„Dezvăluiri” reprezintă o colecție de lucrări ce permite privitorului o incursiune în spațiul cel mai intim al femeii, dormitorul său. Indiferent dacă e tristă, visătoare sau doar plictisită, femeia se arată în cele mai vulnerabile stări ale ei, nefiind deranjată de privirile intrușilor în spațiul său, și chiar invitându-i să asiste la ritualurile ei zilnice, oferindu-le astfel șansa de a fi voaiori pentru câteva momente. – Alexandru Lupșe

afis expozitie dezvaluiri