6 MAI – 6 IUNIE 2015

“Pictor format in cultura traditionala a imaginii, Dan Bota a cautat permanent solutii de evaziune din enunturile previzibile, dar a pastrat continuu o distanta optima fata de posibilele alternative.

Astfel, pictura lui se manifesta pe o plaja larga, cand mai aproape de lumea exterioara, cand mai aproape de expresia suficienta siesi, de subiectivitatea pura, insa mecanismele de reglare a distantei sunt astfel manevrate incat imaginea evita spectaculos atat retorica realismului brut, cat si dezagregarea, fuga in abstractiunea fara memorie.

Daca, din punct de vedere formal, Dan Bota este un analist voluptuos al realului, o constiinta fascinata si sedusa de spectacolul enorm al culorii, din punct de vedere al angajarii morale si al filosofiei implicite, chipul artistului ia o alta infatisare.

Pictura devine o forma necrutatoare de lupta, ea se naste dintr-o evidenta spaima de vid, exuberanta devine simptomul unei mari angoase in fata incremenirii si a mortii, iar pata de culoare se transforma intr-un vehicul al vietii care tinde sa se manifeste exploziv, ca singura alternativa la neant”. – Pavel Susara

Va invitam miercuri, 6 mai a.c., incepand cu orele 18, sa descoperiti tipologiile feminine si nu numai in pictura lui Dan Bota.

Expozitia va fi deschisa pana la data de 6 iunie a.c. si poate fi vizitata de marti pana sambata intre orele 10-18.

Dan Bota