London Transport Museum se găsește în districtul Covent Graden, fiind găzduit de vechea clădire a pieței de flori din Covent Garden Piazza.

Colecțiile muzeului cuprind obiecte, fotografii, filme, afișe, care au fost folosite pentru a promova transportul orașului în secolul trecut, dar cea mai importantă și spectaculoasă colecție este cea de vehicule: autobuze, tramvaie, troleibuze, trenuri, taxiuri și alte mijloace de transport, care evocă timpurile trecute. Pe lângă exponatele care indică modul în care a evoluat în trecut transportul prin Londra, sunt prezente și concepțiile pentru transportul urban în viitor.
Experiența vizitării acestui muzeu este întregită de gama de informații, prezentări și afișări interactive, de faptul ca este permisă urcarea și explorarea unora dintre vehicule, precum și de simulatoarele care permit vizitatorilor, în special copiilor, să vadă cum e să conduci un autobuz sau un tren de metrou.
Biletul de intrare este valabil un an.

Foto: Horea Bedelean și Victor Bedelean. Vezi seria completă aici

London_Transport_Museum 01 London_Transport_Museum 02 London_Transport_Museum 03 London_Transport_Museum 05 London_Transport_Museum 09 London_Transport_Museum 10 London_Transport_Museum 13 London_Transport_Museum 15 London_Transport_Museum 17 London_Transport_Museum 23 London_Transport_Museum 27 London_Transport_Museum 28 London_Transport_Museum 30 London_Transport_Museum 36 London_Transport_Museum 37 London_Transport_Museum 39 London_Transport_Museum 44 London_Transport_Museum 48 London_Transport_Museum 54 London_Transport_Museum 61 London_Transport_Museum 67 London_Transport_Museum 68 London_Transport_Museum 71