Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca vă invită să luaţi parte la vernisajul expoziţiei colective Rumble in the Jungle care va avea loc în Galeria Casa Matei, joi 23 aprilie 2015, cu începere de la ora 19. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 23 aprilie – 3 mai 2015, manifestarea prezentând lucrările a cinci tineri masteranzi în anul II la pictură, respectiv sculptură îndrumați de prof. univ. dr. Ioan Sbârciu și prof. univ. dr. Radu Moraru.

Tinerii artiști Mircea But, Farcaș David, Lucian Popailă, Oana Năstăsache și Norbert Filep au ales un titlu metaforic pentru proiectul lor comun – Rumble in the Jungle – tocmai pentru a evidenția împrejurimile în care tânărul artist se dezvoltă, este nevoit să se piardă și să se regăsească de fiecare dată când intră în „ring”, pentru a se afirma în jungla societății contemporane.

Dacă Mircea But și Farcaș David (prezent în premieră cu lucrări de pictură într-o expoziție), al căror interes ridicat pentru pictura, de natură gestuală, prezintă fluidități între spațialitățile atent, dar în același timp cu curaj contopite, specifice mișcărilor descrise de croșee, eschive sau chiar de dansul produs de jocul de glezne al boxerilor, Lucian Popăilă, la rândul său, aduce în pictura sa atât un flux gestual și un ușor aspect figurativ, dar și adîncimile cu caracter metafizic, suprafețe întinse de negru, ocru sau roșu, specifice tetracromiei, adeseori slab vibrate.

Oana Năstăsache și Norbert Filep atacă pictura cu lovituri directe, preferă knock-out-ul diferitelor suprafețe căzute în adâncimea straturilor de culoare și de asemena rigurozitatea geometrică desemnată de unghiurile ascuțite, drepte sau chiar obtuze, în favoarea unei cromatici atent selecționate și gândite într-o manieră minimală.

Rumble-in-the-jungle