24 martie – 4 aprilie, 2015

Galeria Art Yourself Gallery expune un artist nou, cu o abordare personala in cautarea sinelui si redescoperirea eului, un artist timid, dar cu forta de exprimare vizuala care va impresiona prin linii care vor conduce personajele si mesajele catre propria noastra cautare de sine.

1.''Doamna cu masca'' - Grafica- (creion pe hartie - 68-79 cm - 2014 2.''Soacra''- Desen pe hartie - 63-83 cm - 2015 5.''Dor''- Grafica ( creion pe hartie) - 65-85 cm - 2013 8.No title - Tehnica mixta - 55-83 cm - 2015 by the very first bloom_100x140 Colorama_30x30cm Emerge_110x85cm inv 24mar Reverb_30x30cm Sunday_8am_50x70cm Textured_memories_100x70cm„Conceptul Self searching este o pagină din propriul jurnal, un spațiu intim, care defineste ceea ce iubesc să fac și modul de a fi  sincer cu mine.

Titlul  și ideea  acestui proiect sunt îndreptate către sinceritatea și naturalețea de care putem da dovadă uneori…și aici narez la plural, pentru că  acest vernisaj este adresat atât publicului cât și mie insumi ( un oaspete al Pământului cum suntem cu toții). Nu sunt un bun narator si nici orator, din pacate, dar mă regăsesc prin a fi timid, tăcut, cu voință și, uneori, visător.Desenul,  Grafica… Arta în general a devenit povestitorul și mentorul meu între timp.

Incepând cu tehnica și stilul de lucru, linia și volumul care contribuie enorm si plăcut la accentuarea expresivității anatomice, o linie care povestește prin accentul întrerupt, uneori poate stârni o stare de spirit, o poveste, o problemă a societății, o problemă personală și desigur, în unele piese, apar teme care tind să ne povestească  de Existența Noastră…de noi, de mediul nostru la nivel Global și Universal, de mine, de…Self-searching.

Cu ajutorul stilului de lucru, linia este una continuă si parcurge fiecare mesaj diferit prin desen.

Daca imi permiteti sa simplific putin: indiferent de complexitatea stilului din punct de vedere tehnic, mesajul devine uneori, chiar de cele mai multe ori,simplu și sincer.Tendința de a desena în linii, pe volum, ajută să  pot contura expresivități fizionomice, linia volumetrică poate fi centrifugă sau centripetă, depinde de mesajul pe care vrei să-l oferi publicului. In multe alte lucrări putem întâlni subiecte tabu, personajeparca extrase din basme, un gând de mister și de existența a unei noi Lumi.

“Self-searching” este de fapt un moment care mi-a fost oferit și prin care ofer, la rândul meu, un moment de observare si de interpretare artistică a tot ce mă înconjoară, să pot reflecta momente cu adevărat importante pentru societate, pentru felul nostru de-a fi  și pentru mine…putem spune o “pagină” din ceea ce sunt sau simt, un pasaj si, probabil, o acceptare a ceea ce suntem, un moment al generației mele și nu numai.

Imi doresc mult și sper sa  puteți regăsi stări, amuzament, sentiment de melancolie, poate și mister, un gand si o acceptare de sine.

Vă doresc  o călătorie plină de experiențe plăcute, noi, o reflectare catre o Lume diferita…dar totuși atât de asemănătoare cu noi insine.” / Stanislav Cebanenco