Curs de reActorie 
cu Doru Mihai Taloș, Leta Popescu și Oana Mardare

La Reactor de creație și experiment

În cadrul REACTIVAREA – 1 an de REACTOR

10 ședințe + o ședință de probă
în fiecare luni de la ora 19

Începând din data de 23 martie, în fiecare luni seara, de la ora 19.00, Doru, Leta și Oana – în combinații de câte doi – vă așteaptă la Reactor. Vă propunem o serie de 10 ateliere în cadrul unui curs/laborator. Atelierele au ca scop dezvoltarea unor calități precum creativitatea, atenția, spontaneitatea și încrederea. Vom folosi teatrul ca instrument de formare și dezvoltare.
Nu trebuie să îți dorești să fii actor, ci să fii activ, antrenat, alert, conștient, încrezător și vesel. Adică reActor.

Mai exact, CE?

Cursul nostru e structurat pe 10 ședințe + o ședință de probă (în 23 martie de la ora 19) , în decursul cărora vom atinge următoarele teme:
1. Atenția.
2. Încrederea.
3. Curajul.
4. Spontaneitatea.
5. Creativitatea.
6. Ritmul.
7. Memoria.
8. Dicția.
9. Lucru în echipă.
10. Prezentare – Finalitatea cursului va fi o prezentare deschisă unui public prietenos.

Mai exact, CINE?

LETA POPESCU este regizor și membru fondator RECIPROCA, asociație culturală și de responsabilizare civică. Masterandă la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, Leta a lucrat până acum în zona independentă, realizând spectacolele Parallel (co-regizat cu Ferenc Sinkó) și Ghinga (co-regizat cu Valentina Gabor și Andrada Lazăr) la Fabica de Pensule, Poker, 9 din 10 la Reactor de creație și experiment și Happy Family in Budapest în colaborare cu compania K2, în Budapesta. A fost asistentă de regie la patru spectacole din stagiunea curentă a Teatrului Național Cluj: Mein Kampf și Sînziana și Pepelea în regia lui Alexandru Dabija, Steaua fără nume, în regia lui Alexa Visarion și Clovni Extratereștri în regia lui Eli Simon. Ocazional, Leta ține workshopuri de actorie în școli, licee și în alte cadre organizate (Cluj, București, Caracal, Brașov) și coordonează proiecte în cadrul Asociației Reciproca.

OANA MARDARE este actriță și membru fondator al spațiului REACTOR. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, secția Arta Actorului în anul 2009. După o colaborare scurtă cu Teatrul I. D. Sârbu din Petroșani (2010), a decis să își continue studiile în afara țării. Atrasă de metoda de lucru a profesorului Jacques Lecoq, a absolvit Școala Internațională de Teatru ESTUDIS din Barcelona, un ambient deschis și multicultural unde aprofundează metoda pedagogică lecoquiană. În 2013 a revinit în Cluj unde a fondat, alături de Doru Taloș, spațiul cultural alternativ Reactor de creație și experiment – un spațiu dedicate promovării și dezvoltării tinerilor artiști. Acolo joacă în spectacolele „Așteptând-o pe Alice”, „9 din 10” și „În 4D”, precum și la Fabrica de Pensule în spectacolul „Ghinga”.

DORU TALOȘ este actor și membru fondator al spațiului REACTOR. A absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, sectia Arta Actorului, Cluj Napoca, în 2009. Încă din timpul facultății e atras de spațiile neconvenționale și de teatrul neinstituționalizat. După o scurtă colaborare cu teatrul Dramatic I.D. Sârbu în 2010, a hotărât să își continue studiile în Barcelona. Acolo a urmat cursurile Școlii Internaționale de Teatru Estudis Berty Tovias, școală în care a descoperit metoda pedagogică a maestrului francez Jacques Lecoq. Într-un oraș multicultural a luat primul contact cu sistemul de teatru independent, prin producțiile companiei 45Tallers (Atelier45) – Elevador și Așteptând-o pe Alice. Din decembrie 2013 revine in Cluj, unde inițiază proiectul Reactor de creație și experiment și unde joacă în spectacolele „9 din 10”, „Poker”, „In 4D”, „Provizoriu”.

Mai exact, CÂT?

Prețul cursului este de 350 lei.
Taxa se poate achita în 3 tranșe.

înscrieri și alte detalii:

0747 197 501
[email protected]

Curs de reACTORIE

 

Write-out session
Curs de scriere creativă

Cu Alexa Băcanu și Ana Cucu Popescu

La Reactor de creație și experiment

În cadrul REACTIVAREA – 1 an de REACTOR

Luni, 23 martie, de la ora 17.00, dăm startul, cu o întâlnire gratuită, de probă, unor ședințe săptămânale de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia ne vom antrena exprimarea, creativitatea, și vom avea posibilitatea să ne confruntăm scrisul cu reacțiile celorlalți.
Am aflat în timp că unul dintre cele mai importante condiții ale unui scris constant este un mediu potrivit, cu oameni care îți împărtășesc interesul și te ajută să crești. Nu trebuie să vrei să fii Hemingway, doar să ai o dorință puternică de a te exprima într-un mod creativ. Vom învăța împreună să ne adunăm gândurile și să le transformăm în cuvinte, să privim cu atenție în jur și în oglindă, să ne asumăm roluri și să ne folosim imaginația. Pentru noi, scrisul e un mod de comunicare cu ceilalți și cu noi înșine, e terapie și joacă și generator de empatie.
Întâlnirile săptămânale următoare se vor desfășura în fiecare luni, de la ora 19.00, la Reactor de creație și experiment, și vor fi urmate de lecturi publice semestriale. Vă așteptăm cu drag!

Mai exact, CINE?

ANA CUCU POPESCU, absolventă a secţiei Teatrologie din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune şi a masteratului de Dramaturgie-Filmologie din cadrul aceleiaşi facultăţi, este în prezent doctorand în teatru şi activează ca damaturg atât în mediul independent, cât şi în teatrul de stat. Printre cele mai notabile colaborări din ultima perioadă se numără cea cu Leta Popescu la spectacolul 9 din 10, găzduit de Reactor de creaţie şi experiment şi cea cu Alexandru Dabija la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Pe lângă spectacolele menţionate, Ana Cucu Popescu a scris numeroase texte de teatru şi adaptări pentru scenă adresate atât adulţilor, cât şi celor mici, unele dintre ele fiind montate în trecut sau prezentate sub formă de spectacole lectură.

ALEXA BĂCANU, absolventă de Teatrologie la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj-Napoca. Între 2008-2011, ocupă funcţia de secretar şef de redacţie al trimestrialului de cultură Man.In.Fest, în care publică cronici de teatru şi film, reportaje, interviuri şi piese de teatru. Publică piese de teatru în volumele „Studii de teatru şi film: Piese şi scenarii 2008-2009” şi „Studii de teatru şi film: Piese de teatru 2009-2010”, editura Limes. Multe dintre aceste texte au beneficiat de puneri în scenă sau spectacole lectură. Cea mai recentă colaborare este cea cu regizorul Ovidiu Caița la spectacolul În 4D, producție a Reactor de creație ș experiment.

Mai exact, CÂT?

Vom avea patru ședințe lunare, a câte 25 lei/ședința.

Înscrieri și detalii:
0748.940.531
sau
[email protected]

Write-out session