Afis vernisaj Dunare ARTComunicare internaţională prin arta vizuală – Mraconia via Timişoara.

Dunăre ART 2014 pe simezele Galeriei Helios Timişoara.

Pe 5 februarie 2015, Simpozionul Internaţional de Pictură „Dunăre ART” 2014 întră într-o nouă etapă, cea a întâlnirii dintre artă şi public. Lucrările realizate de cei 13 artişti participanţi, în toamnă, la Mraconia, se dezvăluie pe simezele Galeriei Helios. Diferiţi ca stil şi temperament, tehnică şi viziune compoziţională, autorii prezintă lucrări de mare încărcătură artistică, redând fiecare în felul său, un loc de confluenţă geografică şi istorică.

Mraconia este un loc ascuns de lume, de timp, de cotidian, un loc în care timpul are o altă curgere, un loc în care liniştea îţi oferă starea de a te bucura de natură, în forma ei cea mai pură. Toate aceste stări, momente, imagini, emoţii, se regăsesc în lucrările realizate în simpozion. Putem spune că împreună, organizatori şi artişti, am reuşit să creem o nouă viziune a Mraconiei. Încheiem o etapă cu succes şi ne pregătim pentru una nouă – Dunăre ART 2015. Povestea continuă !  Horaţiu Rada – organizator, manager general Cons Electrificarea Instal.

Artiştii care expun la Galeria Helios provin din Austria, Bulgaria, Letonia, Lituania şi România, au statut de profesionişti şi sunt recunoscuţi pentru activitatea lor, prin premii şi prezenţe în galerii de artă naţionale şi internaţionale. Nume consacrate ale artei vizuale semnează lucrări ce merită prezentate tuturor celor care iubesc arta şi care înţeleg să o folosească pe post de canal de comunicare pentru emoţii, stări, momente, gânduri sau trăiri.

Prima ediţie a Simpozionului Internaţional de Pictură Mraconia 2014 şi-a propus să stabilească parteneriate durabile, punţi culturale cu asociaţii, uniuni de creaţie profesioniste, organizaţii similare din Europa. Ca orice alt eveniment internaţional de gen, simpozionul de la Mraconia a fost un loc de întâlnire al artiştilor din diverse sfere, zone şi regiuni europene, dornici să experimenteze actul artistic şi să împărtăşească din tradiţiile muzicale, gastronomice şi culturale. Firesc, finalitatea s-a materializat printr-un elegant catalog şi prin expoziţia din Galeria „Helios” a Uniunii Artiştilor Plastici din Timişoara, epicentrul artelor vizuale timişorene de aproape 50 de ani.

Apreciez implicarea domnilor Horaţiu Rada şi Eleodor Coptil, organizatorii acestui eveniment. Am un sentiment de bucurie şi de satisfacţie la gândul că există oameni dispuşi să susţină arta şi actul artistic.

Uniunea Artiştilor Plastici din Timişoara este deschisă pentru orice activitate de performanţă artistică şi susţine evenimentele de calitate care aduc plus valoare comunităţii artelor. Janos Szekernyes – preşedinte UAPT.

Vernisajul expoziţiei Dunăre ART 2014, la fel ca şi simpozionul desfăşurat de la Mraconia, este organizat de Cons Electrificarea Instal, cu susţinerea Uniunii Artiştilor Plastici din România – filiala Timişoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest şi cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.