Afis Leonard Zarnescu @ Go Art Projects 02.02.2015LEONARD ZĂRNESCU @ Go Art Projects
“VLADIMIR”
02.02 – 16.02.2015
curator: Alina Bucur
vernisaj: Luni, 02.02.2015, 19h00
GO ART PROJECTS
Str. Uranus 98

goartprojects.com

GO Art Projects vă invită luni, 2 februarie 2015, ora 19.00 la vernisajul expoziției personale “Vladimir” a artistului Leonard Zarnescu. Curator – Alina Bucur.

La Leonard Zărnescu, spiritul este întotdeauna în relație cu arta. Putem observa cu ușurință cele două tendințe contrare exprimate prin intermediul lucrărilor sale. Prima este retroactivă și are legătură cu interpretatrea critică filosofică aplicată în opera sa, iar cea de a doua este pozitivă și reflectă cunoașterea și înțelegerea specifică artistului. Deși este extrem de pragmatic atunci când percepe lumea din jurul său, uneori Leonard  Zărnescu se va lăsa pradă unei fascinații mentale și va da viață celor mai absurde și macabre idei și personaje.

Vladimir este un astfel de personaj, parte a lumii lucide pe care artistul o găsește imposibil de corectat, existând la vertexul iluziei unde adevărul, răul, frumosul sunt conservate în timp. Irită mai mult decât seduce, e agresiv și elegant, aspru dar cu spirit ludic, furios și impunător. Vladimir trăiește într-un paradox continuu din care nu poate evada și astfel rafinamentul său este sortit fragilității.

Leonard Zarnescu (1) Leonard Zarnescu (2) Leonard Zarnescu (3)“Mi-am împuternicit opera prin crearea unui personaj situat în afara particularităților sociale, prietenul meu din oglindă. L-am dezbrăcat de trăsăturile umane și l-am învelit cu o mantie uriașă pentru a reuși să acced în cel mai adânc refugiu al ființei mele, fără teama de a fi judecat. Vladimir este definit prin întuneric și secret. În el induc rușinea, vinovăția, furia și disperarea la care adaug triumful și instinctul de supraviețuire. Ce mă uimește este momentul în care cineva se identifică cu impulsul meu inițial. Are legatură cu terenul comun aflat intre cele două stări spirituale ale sinelui, traduse prin personajul meu.” (Leonard Zarnescu)

Artistul dă viață siluetei lui Vladimir pentru această expoziție într-un expresionism liric, senzual, tenebru și dramatic, refuzând orice tip de transformare sau interpretare.

Apoi, ceva neașteptat se petrece în fața privitorilor și pentru a închide ciclul, privind dincolo de umbre ne întoarcem la lumină: universul creat de Leonard Zărnescu este readus în repaos. Tăcerea devine așadar singura modalitate de a privi lucrările sale.

Leonard Zărnescu (n.1989) locuiește și lucrează în București. Leonard a studiat arhitectura la

VIA University College, Horsens din Danemarca și este absolvent al Liceului de Arte “Hariclea Darclée” din Braila. Ȋncepând cu 2012, Leonard a avut o serie de expoziţii personale și de grup atât în Danemarca cât și în România.

GO Art Projects este un spațiu independent de artă contemporană care funcționează în stil nomad. Locația actuală este în Strada Uranus, Nr 98, București.