Expozitiile lunii decembrie Art YourselfUnfinished / ultima expozitie din cadrul proiectului 11172014

Andreea Floreanu / Flavour of Blue

Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideala, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu, Ioana Ursa

_Fragment, Ileana oancea, ceramica si fier 24 Despre zbor, 15ox1oocm axp, 2o14 Adrian Sandu, No Title, acrilic on canvas 100x70 cm 2014 Aitch, OldSoul Andreea Floreanu, Tea in two, acrilic si ulei pe panza, 50X70cm, 2014 SONY DSC Bogdan Teodorescu, i can t control myself Codruta Cernea Nuareincauntitlu 90 x 95 cm acrilic pe panza Gabriel Caloian, n-am timp Ioana Ursa, To be continued,10 x15,ulei pe panza,2014 Mihail Cosuletu, Soon Radu Rodideal, Unfinished Supper 60x40 cm ulei pe panza 2014 Tudor Patrascu Dragos patrascu UnfinishedProiectul “11172014” demarat impreuna cu 17 artisti in ianuarie 2014, a insemnat  187 de lucrări şi idei, de abordări şi dorinţe artistice reunite cu succes în cele 11 expoziţii pe care ArtYourself le-a deschis publicului său pe tot parcursul anului 2014. Împreună am creat şi am admirat, am generat noi legături profesionale şi umane, am explorat şi ne-am jucat testându-ne totodată limitele în contra-timp şi am descoperit că am caştigat pe toate planurile un pic de profunzime.

“11172014” a fost o aventură artistică inedită de care suntem fiecare mândri din atât de multe motive şi pe care o încheiem cu certitudinea că a deschis calea către proiecte la fel de dinamice şi generatoare de creativitate.

 “Unfinished” este deci o celebrare a continuităţii, a spaţiilor imaginare neîngrădite, a gestului creator surprins in mişcare, un “making off” la fel de interesant ca produsul final şi poate o radiografie a esenţialului dinăuntrul operei de artă.

Nimic nu este mai incitant decât răscrucea dintre posibilităţi, iar expoziţia care încheie proiectul ” 11172014″ demonstrează că orice moment conţine o infinitate de potenţiale continuări din care noi avem întotdeauna libertatea de a o alege pe aceea pe care o dorim cel mai mult.

Asadar, va invitam la ultima expozitie a proiectului 11172014 care incununeaza „maratonul” creativ a 17 artisti, care in fiecare zi de 17 a fiecarei luni au fost prezenti cu o lucrare unica.

…………………………………………………….

Andreea FloreanuIn acelasi timp, in spatial paralel al galeriei, Andreea Floreanu inchide expozitiile anului 2014 la Art Yourself, la limita dintre  curajul candorii si Flavour of blue, cu o expozitie exclusiv in acuarela, intre metafora si culoare.

„Într-un prezent al picturii în care legitimitatea mesajului a devenit aproape obligatoriu dependentă de duritatea cu care acesta este formulat vizual, universul propus de Andreea Floreanu poate apărea anacronic. Perfect compatibilă modelului contemporan prin compoziție și conținut afectiv, viziunea ei își poate rezerva, totuși, preferința pentru expresivitatea specifică unei tehnici aproape marginalizate, cea a acuarelei. Opțiunea se dovedește un instrument potrivit construirii mesajului, conturându-se astfel un manifest al artistei, o afirmare a potențialului ignorat al unor formule expresive, cu atât mai adecvate mesajului recuperat din registrul (exilat și el în desuet) reveriei și melancoliei. / Stefania Dumbrava.