Centrul-Artelor-Vizuale
Centrul Artelor Vizuale – multimedia center vă invită la vernisajul expoziției Missed Connections marți, 25 noiembrie 2014, ora 19.00.

În încercarea de a controla spațiul în care ne plasăm, cartografierea se înscrie tradiției de căutare a sensului, devenind un proces internalizat care recurge la recunoaștere. Momentul de rupere al legăturilor perceptive și senzoriale provoacă dezorientarea și introduce decontextualizarea sau, ceea ce Deleuze și Guattari numesc „deteritorializare”.
Centrul Artelor Vizuale propune un itinerariu în reconstrucția acestui spațiu destabilizat sau destabilizator, spațiul incert în care lucrurile uzuale sunt chestionate, un spațiu al vulnerabilității, insecurității și al judecăților suspendate. Procesul implică urmărirea asocierilor generate de aducerea laolaltă a elementelor disparate, heterogene, ieșirea din instanțele conflictuale și refacerea conexiunilor.
Fragmentările, pauzele, fisurile, realitățile care se întrepătrund sunt developate într-un imaginar al recuperării. Fiecare lucrare devine biografică, stabilind puncte de referință ce traversează socialul, temporalul, geograficul.

Artiști: Roberta Curcă, Marius Jurca, Manuela Marcovici și Paula Oneț, Livia Mateiaș, Kiki Mihuță.

Proiect coordonat de Gabriela Mateescu și Mihaela Sînt.

 
22 noiembrie 2014 – 10 ianuarie 2015
Centrul Artelor Vizuale – multimedia center
Str. Biserica Enei nr. 16
Program:
Marți – Vineri 15.00 – 19.00; Sâmbăta: 14.00 – 18.00