Daniela Virlan

Expoziţie pictură

AMOR FATI //  DANIELA VIRLAN

Curator : Claudia Făluţoiu

Durata expoziţiei : 13 Noiembrie – 1 Decembrie

Vernisaj : 13 Noiembrie 2014, 19:00

Galeria IX, Bd Aviatorilor nr 9, Bucuresti

 

Joi, 13 Noiembrie, la ora 19:00, pe Bd aviatorilor nr 9, la Galeria IX, are loc vernisajul primei expoziţii solo de pictura a tinerei artiste Daniela Vîrlan.

Daniela Vîrlan (1987) este un explorator al imaginaţiei şi un programator al peisajelor metafizice. Drumul ei a trecut prin mai multe etape de cunoaştere, până a putea reprezenta lumea asemenea unui romantic modern.

Primul contact visual te pătrunde prin nuanţe definite de lumini si umbre cosmice, surprinse într- un spaţiu atemporal, care poate fi oriunde şi nicăieri. Lucrările prezintă un adevăr universal, acela al sfârşitului, al acelui moment din viaţa la care inevitabil ajungem cu toţii.

Daniela a plecat în călătoria cunoaşterii, analizând treptat lumea în care se afla. A trecut prin multe întrebări şi reflexii legate de identitatea individului într-o societate ce poate dizolva puritatea şi unicitatea, prin capturarea şi sechestrarea valorilor care ne fac diferiţi, şi ne poate uniformiza dorinţele tuturor. Prezenţa personajelor arhetipale în lucrările ei susţine această căutarea a individului, şi pierderea lui pe parcursul drumului.

Orice are un sfârşit are şi un inceput, si un drum de parcurs între aceste stadii. Plină de curaj, artista ilustrează trăirile din adâncul minţii prin stări vizuale în care prezentul influenţează “finalul”. Ea reacţionează ca noi toţi la lumea manufacturată a contemporaneităţii şi încearcă să suprindă căutarea prezentului prin acceptarea sfârşitului. Investigarea unei aparente drame se transpune de fapt în fericirea de a se putea juca cu realitatea, cu energiile şi culorile realului pentru a crea un alt univers, în care are loc o joacă a formelor cu greutate.
Daniela s-a născut în 1987 la Bucureşti, unde trăieşte şi lucrează. A studiat artele grafice la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti, obţinând licenţa în 2009 şi masteratul în anul 2011. In 2008 primeşte bursa “ERASMUS” la Accademia di Belle Arte din Roma, secţia pictură.
A participat la expoziţii de grup în România (2013 – Noaptea Albă a Galeriilor expozitie grup “Iepuri”, Teatrul Tăndărica; “Debris” la Home Mătăsari; “Bold” Pop Up Gallery. 2012- “Cum a fost posibil” Institutul Naţional pentru Cercetarea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”. 2011- “Fur & Skin, ArtYourself Gallery, Bucureşti; participare FRISS 2011, Galeria Kogart din Budapesta –Ungaria.
2010- “Mind Projection” Alert Studio, Bucureşti. 2009- “Proiect” D’Gallery, Bucureşti.
2014- Participare în cadrul “Benetton Project”- “Snapshot Romania”- Contemporary Artists from Romania.

Finisaj : 1 Decembrie 2014 , 19:00 concert live de percuţii TRIBAL HOUSE COLLECTIVE