b1Asociația ORICUM organizează o nouă întâlnire Aperitiv Creativ joi – 13 noiembrie 2014, ora 19:00, la Interbelic Victoria. Aducem în prim-plan Berea Zăganu – berea artizanală nepasteurizată, 100% românească, produsă de micro-berăria independentă Fabrica de Bere Bună, un start-up inițiat în 2013 de doi antreprenori tineri, Alexandru Geamănu și Laurențiu Bănescu.

În cadrul Aperitiv Creativ #4 vom discuta cu Alexandru Geamănu despre ce presupune o poveste românească de antreprenoriat creativ. Cu o experienţă de peste 13 ani ȋn agenţii de publicitate, Alexandru a decis să meargă pe un alt drum, plecând de la una dintre pasiunile sale: berea. Prin fondarea brand-ului de bere Zăganu şi-a propus să revitalizeze industria berii româneşti artizanale, o industrie pe cale de dispariţie. Sub deviza “dezbateri relaxate despre industriile culturale şi creative”, Aperitiv Creativ este evenimentul lunar care conectează comunitatea creativă din România la modele de bune practici din antreprenoriat. Intrarea la eveniment este liberă.

poster-trainBrand-ul de bere Zăganu este un exemplu de afacere 100% românească, pornită dintr-o pasiune comună, care a reuşit din 2013 să fie prezentă ȋn peste 70 de locaţii din toată ţara. Pentru a afla prin ce etape se dezvoltă un brand de succes precum şi provocările unui antreprenor din România, ne ȋntâlnim, sâmbătă, 15 noiembrie, la un training de antreprenoriat cu Laurențiu Bănescu. Laurenţiu nu este la primul proiect antreprenorial, el a fondat ȋn 2008 Bruno Wine Bar, primul wine-bar din Bucureşti. În cadrul trainingului vom aborda aspect-cheie legate de iniţierea şi dezvoltarea unui start-up: plan de business, tips & tricks pentru stabilirea echipei, chestiuni financiare şi legislative. Înscrierea la training se face completând formularul online, iar taxa de participare este de 100 ron.

Mai multe informaţii pe www.oricum.ro, www.facebook.com/oricum