Young-Designers-Exhibition-Timisoara--(1) Young-Designers-Exhibition-Timisoara--(2)UniCredit Tiriac Bank sustine designul romanesc si tinerele talente, continuand si in acest an parteneriatul cu Romanian Design Week- cea mai importanta platforma cu si despre design romanesc.

In cadrul expozitiei centrale a Romanian Design Week (RDW 2014), care a avut loc anul acesta in luna mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), au fost prezentate si unele dintre cele mai bune lucrari de diploma ale studentilor de la facultatile de profil din toata tara, care au fost reunite sub expozitia Young Designers Exhibition.  Aceasta cuprinde peste 90 de lucrari, atat lucrari de arhitectura, urbanism, dar si proiecte de design de produs sau fashion.

Cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank  expozitia Young Designers Exhibition poate fi admirata si de catre publicul din toata tara: dupa ce a fost prezentata la Cluj si la Iasi, expozitia a ajuns acum la Timisoara, unde va putea fi vizitata pana pe data de 7 noiembrie, la sediul UniCredit Tiriac Bank (Str, Carol Telbisz, Centrul Com Bega 3).

Primul oras care a gazduit expozitia speciala Young Designers Exhibion a fost Cluj-Napoca, in luna iunie,  la Iasi expozita a avut loc in perioada 10-19 septembrie, iar Timisoara este cel de-al treilea oras care poate adimira cele mai bune lucrari ale tinerilor designeri.  Young Designers Exhibition reuneste peste 90 de lucrari si este organizata de Romanian Design Week, in parteneriat cu cele mai importante Universitati si Facultati de Arta si Arhitectura din Bucuresti si din tara:

 

BUCURESTI

Facultatea de Arhitectura „Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectura de Interior „Ion Mincu”: departamentele Arhitectura de Interior si Design de Produs

Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE: departamentele Design (Ambient + Design Produs) si Moda

Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatatii Spiru Haret

 

ARAD

Facultatea de Design – Universitatea „Aurel Vlaicu”

 

CLUJ

Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arta si Design: departamentele Design si Moda

 

IASI

Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu”

Facultatea de Arhitectura “GM Cantacuzino” din cadrul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi”

 

TIMISOARA

Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnice

Despre UniCredit Tiriac Bank


UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodata, partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal – de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

www.unicredittiriac.ro

www.facebook/UniCreditTiriacBank

www.instagram/unicredittiriacbank

 

Despre Romanian Design Week

Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.

Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW a avut loc in perioada 16-25 mai.

Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.

www.romaniandesignweek.com

www.facebook.com/romaniandesignweek

 

Despre Palas Iasi

Situat in inima orasului, ansamblul urbanistic Palas Iasi este un mix avangardist de functiuni, precum shopping mall, shopping street, cladiri de birouri clasa A  şi entertainment, toate dispuse în jurul unui parc de 50.000 mp, amplasat in imediata vecinatate a Palatului Culturii. Inaugurat in mai 2012, ansamblul Palas reprezinta cea mai mare investitie in real estate din afara Capitalei, in valoare de peste 265 milioane de euro, realizata de compania Iulius Group. Palas Iasi este un spatiu efervescent din punct de vedere cultural si social, aici fiind organizate numeroase evenimente, precum concerte de muzica simfonica, expozitii de arta, manifestari sportive, cinema in aer liber, festivaluri de folclor pentru copii si multe altele.