Vincentiu GrigorescuNe face placere sa va invitam miercuri, 22 octombrie, incepand cu ora 19.00, la sediul UniCredit Tiriac Bank din Bulevardul Expozitiei 1F, la vernisajul expozitiei dedicate lui Vincentiu Grigorescu, reprezentant al artei abstracte.

Astfel, banca anunta o noua serie de expozitii gazduite in sediul central, prin care isi propune sa promoveze artisti de origine romana activi in anii ‘70 pe plan international.

Expozitia pe care o inauguram miercuri este o incercare de rescriere a numelui artistului in constiinta culturala autohtona, Vincentiu Grigorescu fiind aproape necunoscut publicului larg roman in pofida aprecierii de care s-a bucurat in plan extern. In cadrul expozitiei, tanara artista Nona Inescu propune elemente grafice proprii, in dialogdirect cu lucrarile prezentate.

Artistul a renuntat la viata sa in Romania in 1972 si a cerut azil politic in Italia. Stabilit in Milano si ulterior la Castelnuovo Magra – cu un interes vadit pentru spatialism, arte povera si constructivism – s-a integrat in grupul renumitilor avangardisti italieni activi in a doua jumatate a secolului al XX-lea.

Lucrarile sale fac parte din colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei, Galleria d’Arte Moderna Torino, F. von Thyssen, F. Wojda, F. Shakespeare, E. G. Robinson, W. Rogers, M. Pierborg, S. Brody, L. Pomini.

Expozitia este realizata cu sprijinul 418 Contemporary Art Gallery din Bucuresti.