Resize of Expo_Matricea_5-12sept2014

 

În perioada 5-7 septembrie 2014, Asociația Femeilor Universitare din România găzduiește la București (Biblioteca Națională a României – Sala de conferințe Mircea Eliade, parter), în premieră, Adunarea Generală și Conferința anuală a Asociației Femeilor Universitare din Europa (University Women of Europe – UWE).

Având ca temă o educație de calitate pentru toți în Europa, conferința din acest an își propune să obțină o viziune comună în ceea ce privește cererea de educație de calitate în secolul tehnologiei informației, să contribuie la lărgirea sferei cunoașterii în materie de proceduri legislative, politice și administrative ale instituțiilor europene (Uniunea Europeană și Consiliul Europei).

La conferința O educație de calitate pentru toți în Europa sunt așteptate peste 70 de delegate din Anglia, Olanda, Irlanda, Scoția, Elveția, Franța, Finlanda, Germania, Italia, Spania, Suedia.

În deschidere, dna Monica Macovei, europarlamentar, va împărtăși, în discursul intitulat Future needs of Europe and education, câteva dintre ideile susținute în cadrul Parlamentului European, în sprijinul educației de calitate.

Doamna Ana Corey, reprezentantă a Consiliului Europei, va prezenta o sinteză privind eforturile și rezultatele școlilor europene, precum și strategia Uniunii Europene în această direcție, în speech-ul Rethinking Education and European Schools.

Domnul Christoph Spreng, coordonator INGO Dialogue Hub – Consiliul Europei, va prezenta un set de instrumente care să contribuie la o mai bună prezență a societății civile pe scenele publice (Living together și Code of Good Practice).

 

Tot în cadrul Conferinţei Europene UWE, Biblioteca Naţională a României găzduieşte, în perioada 05-12 septembrie 2014 (L-V, 08.00-18.00), în spațiile expoziționale Alfa – Beta, situate la parter (Aripa Tribunalul București), expoziţia personală de carte-obiect MATRICEA, purtând semnătura artistei Daniela Frumuşeanu. Vernisajul va avea loc în data de 5 septembrie 2014, de la ora 11.00. Prezintă criticul şi istoricul de artă Raluca Băloiu.

Tot în data de 5 septembrie 2014, între orele 16:00-17:00, va avea loc workshopul Imprimarea cu ștampile – între tradiţie şi modernitate (prezintă: conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu – UNArte București).

Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România, Fundaţia Ileana Mustatza, Jubilé The Ballroom.

Sponsor: Rembrandt Art Centre.

Parteneri media: MODERNISM – tabloid de artă şi stil, Art Out, Dialog Textil, Agenţia de carte, Vreau Arta.ro, Top Busniss, Piaţa de artă.

Grafică afiş: Sonia Frumuşeanu.

Asociația Femeilor Universitare din România este o asociaţie apolitică, non-guvernamentală și non-profit, interesată de problemele de viață ale tuturor femeilor din România; militează pentru drepturile femeilor în societate și pentru egalitatea de șanse. Asociaţia a luat fiinţă în 1925 și, tot în acel an, s-a afiliat la IFUW (International Federation of University Women).