O vară într-o seară: cele mai populare filme scurte de la ShortsUP și concert în Herăstrău

Sâmbăta asta, pe 30 august 2014, ShortsUP prezintă ultimul eveniment din sezonul 2013-2014, o selecție Best Of cu cele mai populare scurtmetraje din ultimii doi ani. Filmele scurte care au încântat, provocat sau intrigat publicul iubitor de cinema în doze mici se reunesc la cea din urmă evadare de vacanță. Trailer. Evenimentul ShortsUP În Parc are loc la Teatrul de Vară din Herăstrău, cel mai încăpător amfiteatru urban din mijlocul naturii, un loc în care spectatorii vor savura sub cerul liber mai bine de două ore de filme scurte și un concert indie-pop al formației autohtone We Singing Colors.

Programul de sâmbătă include 9 scurtmetraje distinse la Oscar, Berlin, Clermont-Ferrand, Chicago International Film Festival, Aspen Shortfest și L.A Shorts Fest. Filme despre iubire, regăsire, schimbare, frică sau curaj: cele mai sincere emoții umane transpuse în povești scurte și intense care vor anima seara ShortsUP În Parc. O selecție din care nu lipsesc comediile hilare ca Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franța, 2013), ficțiunile pline de imaginație ca Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011) sau thrillerele captivante bine reprezentate de Candidatul (r. David Karlak, SUA, 2010), preferatul publicului la ShortsUP Via New York.

Spectatorii prezenți la Teatrul de Vară din Herăstrău vor putea vedea și Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012), marele câştigător al premiului publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, o comedie neagră ce-l are în prim plan pe actorul Martin Freeman.  Eșarfa Pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013) completează programul serii – o animație ce folosește doar arta digitală pentru a aduce la viață povestea lui Alvin, veverița cu frici existențiale ce i-a adus regizorului irlandez Eoin Duffy o nominalizare la European Film Awards și premiul cel mare la L.A. Shorts Fest.

Programul integral este disponibil pe www.shortsup.ro.

ShortsUP In Parc Afis

ShortsUP În Parc începe de la ora 20:00 cu un concert live We Singing Colors, ce va suprapune vibrațiile electronice cu sunete indie-pop într-un mix muzical creat special pentru o seară de film și relaxare sub cerul liber. Printre piesele din repertoriu se numără și “Day for my eyes”, piesa care a atras atenția presei americane, fiind cântată pentru prima dată public într-un taxi bucureștean. Accesul se face începând de la ora 19.00.

Biletele pentru ShortsUP În Parc pot fi achiziționate în avans la prețul de 30 de lei din rețelele MyTicket și Eventim. Un număr limitat de bilete va fi disponibil și la fața locului, la prețul de 35 de lei. La cumpărarea în avans, spectatorii își pot alege locul preferat în gradenele Teatrului de Vară Herăstrău. Prețul biletului include întreaga experiență ShortsUP, formată din filme scurte și concert.

xxx

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea, fie că e vorba de ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului larg în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost adesea experiențe interactive și mixuri neconventionale între film si arte conexe cinematografiei. ShortsUP Musicology a fuzionat scurtmetrajele cu muzica pe scena Operei Nationale București, iar Adevar sau Provocare a explorat granița dintre cinema și teatru la Muzeul Național de Artă Contemporană. O dată pe an, ShortsUP organizează Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul nocturn al iubitorilor de cinema in doze mici.