lorgean theatre logolorgean theatre, primul teatru domestic din Romania, te provoaca sa scrii pentru un spatiu in care, cel mai adesea, ai asistat la drame de dormitor, comedii de bucatarie si tragedii de baie:  apartamentul. 

Asteptam de la tine o piesa de teatru pentru 1-3 actori care sa fie gandita pentru a se desfasura intr-un apartament si nu pe o scena unde un scenograf a recreat un apartament.Textul tau poate prilejui o intilnire aparte intre spatiul familiar (ceea ce am numit noi domestic box) si actul artistic, in care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii  altora o experienta memorabila. Contribuie astfel cu creatia ta la conturarea conceptului de “homemade culture”* propus de lorgean theatre.

Scrie-ne la [email protected] pana pe 1 octombrie 2014, arata-ne ca te simti ca acasa pe scena si ca pe o scena acasa! Oferim premii in valoare de 2500 de lei si ceva aplauze in  stagiunea viitoare.

* La lorgean theatre spectatorii au adus, dintotdeauna, in locul unui bilet platit, un obiect legat de tema piesei. Acest obiect a fost folosit adesea in reprezentatie, de cele mai multe ori spectatorii vorbind despre motivatia alegerii lui la finalul spectacolelor. Daca tii cont de acest lucru, de integrarea, intr-un fel sau altul, a spectatorilor in in piesa, textul tau va fi citit cu mai multa simpatie (dar nu e o conditie obligatorie!).

lorgean theatre este prezent in peisajul cultural romanesc din decembrie 2008. In cei peste cinci ani de existenta a gazduit mai bine de 30 piese de teatru si performance-uri, cu peste 75 reprezentații. Peste 1000 de spectatori au trecut pragul garsonierei care gazduieste lorgean theatre, iar din 2012 teatrul domestic s-a extins in alte 40 de apartamente.