carte de identitate MNAC AnexaExpozitie de grup:
CARTE DE IDENTITATE

VERNISAJ: 25 iunie 2014, ora 19:00

LOCATIE: Spatiul Platforma, MNAC Anexa, Calea Mosilor 62-68

PARTICIPANTI:

Sebastian Apostol, Laura Caraculacu, Bogdan Cazacioc, Marian Dumitru, Gabriel Ghizdavu, Vlad Mihăilescu, Oana Oancea, Camelia Oprița, Mihai Sebestyen, Ana Sechereș, Gelu Toaipă

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/657318264345724/

STATEMENT:
Ce ne-ar identifica în lumea artei în care intrăm oficial, printr-o licență, după trei ani de construcție fragilă înspre acest moment? În loc de fotografie tip buletin, aducem o formă vizibilă, sintetică pentru timpul petrecut la Arte. În loc de cod numeric, oferim o explicație, o idee, o formulare tip proiect.

Căutăm în același timp în autobiografii, în memoria personală și în amintirile proxime, ne suprapunem acestora ca și când le-am înțelege, ne capacităm pentru a reda esențe ale altora decât noi, asumându-ne puterea de a reprezenta identitar un spațiu de trecere. Să folosim deci forma geografică a spațiului de trecere pentru experiența pe care ne-o propunem:

– licența ca spațiu de trecere: poarta permisiunilor către arta for real, ni se acordă deci ni le acordăm;
– spațiul de trecere arheologic: săpături în sânul familiei sau forări în identități asumate, proces de abataj abandonat;
– locul de tranziție comodificat: de la visul corporatist la deces SRL, prin teritoriile „alternative” ale artei.

Examenul de licență solicită o constantă impersonare: modelele care ne preced, artiștii la care, prin proiectele noastre, se presupune că facem trimitere sau care ne-au inspirat. Ne pierdem în echivalări pe care am învățat să le construim sau măcar să le mimăm. Dincolo de ele, încercăm să nu uităm întrebarea constantă: până la urmă ce ne reprezintă totuși, ce-am vrea să arătăm și ce rezumă procesul prin care trecem?
Identitatea, ca minim numitor comun.
Ne oprim și ne golim buzunarele.
Printre atâtea mimetisme și similitudini, nu-ți uita buletinul, ai grijă, s-ar putea să uiți cine ești.