Călin Dan a câştigat concursul de management cu nota 9,36.
La concursul organizat de Ministerul Culturii au mai participat Ruxandra Balaci (care a primit nota 7,02), Maria-Magdalena Radu (7,91) şi Raluca-Elena Velisar (9,16).
Din martie anul acesta, Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti a fost condus de directorul interimar Liviana Dan, potrivit site-ului mnac.ro.
Fostul director general al MNAC, istoricul de artă şi curatorul Mihai Oroveanu, a decedat pe 31 august 2013. Din septembrie anul trecut, postul de director interimar a fost ocupat de Raluca Velisar.
Călin Dan, absolvent al Institutului de Arte Plastice “N. Grigorescu”, Secţia Istoria şi Teoria Artei din Bucureşti, este artist, critic de artă, curator şi muzeograf.
Aceasta a activat ca redactor-şef al revistei ARTA (1990-1994), director artistic al Centrului Soros pentru Artă Contemporană, Bucureşti (1992-1995) şi ca lector în cadrul Academiei de Artă din Bucureşti, Departamentul Foto-Video (1991-1995).
În 1990, Călin Dan fondează grupul subREAL împreună cu Josif Kiraly şi Dan Mihălţianu. Stabilit la Amsterdam din 1995, îşi continuă activitatea în cadrul grupului subREAL. Acesta a fost invitat să conferenţieze pe teme legate de arta electronică în România, Slovenia, Croaţia, Germania, Marea Britanie, Olanda, Austria, Finlanda, Suedia şi Statele Unite ale Americii.
În anul 2001, Guvernul României a decis înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă Contemporană în aripa E4 a Palatului Parlamentului, se arată pe site-ul ghidulmuzeelor.cimec.ro. Muzeul a fost constituit prin fuziunea dintre Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă (ODEA) şi Departamentul de Artă Contemporană, din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României, a cărui activitate a încetat în anul 2001. În octombrie 2004, noul sediu al MNAC a fost deschis publicului în aripa E4 a Palatului Parlamentului.
Felicitari Calin,esti exact unde iti este locul,Mircea.
Ma bucur mult si cred ca ca o sa te distrezi nespus.
Felicitari.
Cu un ranjet de satisfactie, Ligia.
Cu tot respectul pentru un asa mare artist, sintem oare siguri ca nu a avut agenti in comisia care a ales directorul mnac? Au fost multe comentarii si contestatii in legatura cu acest concurs. Controversat si dubios, cu intrigi si influente intra si exominister, cu naimiti travestiti in juriu, citiva functionari, doi artisti mediocri, un critic fara legatura cu muzeele, majoritatea in conflict de interese cu candidatii (unii galeristi ai candidatului) si avind CVuri cam nule fata de candidati si absolut nici un specialist in muzee de arta contemporana. Asta credem ca a fost in juriu. Tipic Romaniei. Un artist, cu tot cu galeristi si colectionari implicati in concurs, in fruntea unui muzeu national de arta contemporana; asa ceva este unic in Thailanda.