Conferință de presă: luni, 23 iunie 2014, la ora 12.00,
la sediul Institutului Italian de Cultură (Aleea Alexandru 41, București)
Confirmări la tel. 0721.33.10.41, email: [email protected]

Începând din 25 iunie, parcul Herăstrau va fi animat, timp de o săptămână de muzica, arta, gusturile și culorile Italiei. Succesul pe care Festitalia l-a avut anul trecut ne-a îndemnat să continuăm această experienţă și să creăm un nou prilej de întâlnire între prietenii Italiei, în spiritul tradiţiei sărbătorilor câmpeneşti italiene, cu momente culturale, artistice, muzicale şi gastronomice destinate publicului larg. De data aceasta, propunem ca perioadă sfârşitul lunii iunie pentru a ne putea bucura împreună de serile lungi de vară, dar şi pentru a marca începutul semestrului de preşedinţie italiană a Uniunii Europene.
Cea de-a doua ediție a Festitalia – un pic de Italia în București este organizată de Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură, în parteneriat cu Creart – Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociația Green Revolution, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, al ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), al RO.AS.IT. (Asociația Italienilor din România) și al Ambasadei Greciei și își propune să fie, și de această dată, o sărbătoare a prieteniei dintre italieni și români.
Pe scena de la „Roaba de Cultură” (zona restaurantului Pescăruş) vor urca în cele șapte zile de festival formaţia folk Le Ninfe della Tammorra din Napoli, trupa de jazz Il Magnetofono, grupul urban folk Sestomarelli din Milano, duetul Jalisse, dar și Laura Kibel cu o formă originală și fascinantă de teatru (Teatrul Picioarelor, în care „marionetele” sunt părți ale corpului Laurei ce devin creaturi fantastice care încântă publicul, mai ales pe cei mici), Cvartetul Passione, câștigătorii concursului Internațional DocMusiContest de la Rieti, ediția 2014, acordeonistul George Romanu și faimosul naist Nicolae Voiculeț.
În data de 30 iunie, Festitalia va găzdui ECO FEST, o zi dedicată ecologiei și protecției mediului înconjurător, avându-l ca director artistic pe Alfredo Tisocco. Ultima seară va fi dedicată Greciei și grandioasei sale culturi, pentru că Italia preia de la Grecia președinția rotativă a Uniunii Europene.
Pe toată durata manifestării, vor fi deschise chioşcuri cu produse şi specialităţi gastronomice italieneşti, iar intrarea va fi liberă la toate spectacolele.
Vă aşteptăm în număr cât mai mare, cu mari și mici, să vă alăturaţi entuziasmului nostru și să descoperiţi sau să redescoperiţi, în acest colț de Italie, muzica, culorile, gusturile cele mai naturale, dar și ospitalitatea şi simpatia noastră.

festitalia2014_jpg