afis 6 nagCentrul de Arta MORA vă invit la vernisajul expoziţiei personale Ceața. Alice’s landscapes 2“- artist Alice Teca

Vernisaj 23 Mai –  ora 19:00

Eveniment special Noaptea Albă a Galeriilor

Program in timpul NAG: 19 h – 04h

B-dul Regina Elisabeta nr. 30, la parter 

Dincolo de program, concept sau manifest, lucrările de artă decupează un fragment din sensibilitatea artistului, care explorează în și prin ele peisaje ale minții și ale memoriei. Mediul artistic devine o terra incognita populată de fantasmele subconștientului, iar munca artistului se constituie într-o încercare intuitivă sau asumată de a cartografia această lume interioară ce se dezvăluie privitorului într-o formă care în același timp ascunde, disimulează sau voalează atolii și indiile descoperite de explorator. Dincolo de temă, artistul vorbește despre el însuși. Mai puternică sau mai slabă, autoreferențialitatea, caracterul meta al artei, ne invită să reconstituim un traseu punctat de lucrările care alcătuiesc geografia vizibilă a unui parcurs ascuns. Nu întâmplător, Alice Țeca își subintitulează seria de lucrări Ceața. Aducând în discuție tema privirii și a înțelegerii, a distanței dintre privitor și obiectul privirii, a posibilității de a surprinde acel peisaj interior și, mai mult, aîmpărtășirii sale cu un Altul, ceața, ploaia sau fumul ca elemente figurative devin simultan un obstacol și o cale de acces către lucrare. Una dintre mizele jocului este plăcerea. Dar în șotronul autobiografic, în care sunt prinse desenele și picturile din expoziție, promisiunea unei recompense estetice este dublată de perspectiva descoperirii emoției ascunse care animă seria de peisaje create de Alice Țeca.

Text – Anton Breiner

Expozitia poate fi vizitata in perioada 23 Mai – 23 Iunie

Relatii la tel: 0722 44 69 45 sau la 0736 89 00 51

 

Centrul de artă MORA este materializarea unui proiect independent al unei echipe de artişti – manageri culturali, în urmacâtorva ani dedicaţi explorării artei contemporane ca mijloc de transformare personală, profesională şi socială. Centrul de artă MORA activează într-un spaţiu plurivalent, incluzând un spaţiu expoziţional– Galeria MORA, atelier de creaţie (pentru rezidenţe artistice şi realizare lucrări de artă în diverse proiecte artistice indoor şi outdoor), spaţiu pentru activităţi educaţionale (ateliere şi cursuri de artă, training şi formare profesională – longlife learning), dialog (prezentări, informare, consiliere profesională), promovare şi susţinere profesională (prezentare lucrări şi produse de artă, activităţi de voluntariat şi internship).

Asociaţia din Pod este o organizaţie non-profit înfiinţată la începutul anului 2007 de către echipa iniţiatoare a programului I love Bucharest (www.ilovebucharest.org). Cu o activitate centrată în general pe susţinerea încurajarea şi promovarea artei angajată social, în perspectiva devenirii unui domeniu privilegiat între manifestarile artei româneşti contemporane, susţine şi promovează artiştii români, în special tineri şi aflaţi la debut. Încurajează dialogul şi cooperarea dintre artişti şi dintre artişti şi societate. Propune, susţine şi organizează proiecte şi programe de artă, cultural-sociale şi educaţionale, având la bază artele vizuale şi adresate unui public larg. Promovează o bună practică artistică şi are o relevanţă socială prin angajarea comunităţii în dezvoltarea şi implementarea de proiecte artistice în spaţiul public (programul I love Bucharest), realizate cu parteneriate intersectoriale, locale şi internaţionale. Activitatea asociaţiei include şi proiecte legate de mediu, patrimoniu cultural şi turism cultural.