Ultima saptamana de inscrieri la Street Delivery 2014
Până pe 18 mai vă puteţi înscrie proiectul pe www.streetdelivery.ro pentru o noua ediţie Street Delivery în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.
Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara și Iași (curând și în orașul tău!). Street Delivery recuperează spațiul public și redă orașul locuitorilor săi. Street Delivery închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul într-un spațiu de promenadă mobilat cu idei.

Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia așteptăm propunerile voastre de proiecte, eSOCIETATEA MOBILĂ. Ce-i aia „societate mobilă”? E un joc de cuvinte care combină „societatea civilă” cu ideea de mobilitate. Iar când spunem MOBILITATE, ne gândim la două lucruri.

Primul: MIȘCARE URBANĂ. Vrem să descoperim în proiectele voastre moduri prin care ne putem înlesni mișcarea în oraș fără a folosi sistemul auto, care ne ia strada de sub picioare și ne-o vinde înapoi cu prețul petrolului. Ne interesează proiectele care reconsideră mersul pe jos, alergarea, sportul și ce se poate face cu strada eliberată de mașini. Vrem să aflăm ideile voastre legate de transportul în comun, de biciclete, skate-uri, role și alte forme de transport care nu afectează mediul. Nu vrem să-i uităm nici pe cei cu care orașul nu se poartă frumos deloc: mame nevoite să facă slalom cu căruciorul printre mașinile parcate ilegal, bătrâni în baston, bolnavi în cârje sau în scaun cu rotile, semeni cu dizabilități. Cum putem face orașul mai prietenos și pentru ei?

Al doilea: LUMEA DIGITALĂ. Mobilitatea înțeleasă prin prisma device-urilor mobile. Ne gândim mai ales la aplicațiile dezvoltate pentru ele care pot face orașul mai ușor de utilizat, dar și la cum putem scăpa de dependențele acestui Ev Media dominat de gadget-uri, care ne închid privirea în contemplarea tâmpă a unui mic ecran strălucitor.

Categoria proiectului
  • Arhitectură, urbanism, design urban şi peisagistică
  • Societate civilă, ecologie, mediu
  • Muzică
  • Film
  • Activităţi pentru copii
  • Arte vizuale
  • Teatru, dans, performance
  • Târg
Pentru înscrieri, accesaţi site-ul www.streetdelivery.ro.Street Delivery este un eveniment susţinut de Grolsch şi poartă marcaEveniment Responsabil.