Galeta_pl_wSpațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA vă invită la vernisajul artistului croat Ivan Ladislav GALETA care va avea loc luni, 28 aprilie 2014, orele 18.
Cuvânt de deschidere:  Miklós PETERNÁK, curatorul expoziției; Marin Pandžić din partea Ambasadei Republicii Croate din România.
Expoziția va fi deschisă până în 01 iunie a.c., în fiecare zi cu excepția zilei de luni, între orele 11-19.
Ivan Ladislav Galeta (1947– 2014) este un artist croat, de la sfârșitul anilor 1960 fiind un personaj important și activ al scenei artei internaționale experimentale. Începând cu 1977 a fost directorul Centrului Experimenal Multimedia din Zagreb (MM Centar), cofondator al departamentului de Media din cadrul Academiei de Arte din Zagreb, iar din 1990 fiind aici și profesor.
Expozitia face parte din programul Zilele Sfântu Gheorghe 2014.
Mare parte a filmelor sale experimentale le realizează în Studioul Balázs Béla din Budapesta, el fiind un participant activ al vieții artistice ungare, și profesor invitat al Facultății de Arte Plastice Ungare, secția Intermedia.
Operele sale pot fi găsite în colecțiile numeroaselor muzee renumite, cum ar fi Centre Georges Pompidou din Paris, aici realizându-se o prezentare retrospectivă a filmelor sale. Operele sale au fost expuse în Muzeul de Artă Modernă din Zagreb și la Galeria Paks.
Ideea expoziției din Sfântu Gheorghe s-a născut în primăvara anului 2013, Galeta menționând că ar expune cu mare plăcere în Transilvania, iar Spațiul Expozițional MAGMA s-a arătat imediat receptiv. Din cauza unei neașteptate și grave boli și a consecințelor acesteia, din păcate l-au împiedicat să fie prezent la expoziție. Ultimul deceniu al vieții l-a petrecut în Kraj Gornji, iar informații suplimentare despre creațiile lui pot fi găsite pe pagina de web: http://ilgaleta.alu.hr Ultimul lui proiect mare este intitulat Deep End Art –  http://www.ozafin.alu.hr/end_art/.
MAGMA Contemporary Art Space
OPEN 11 a.m. – 7 p.m. all day
except Mondays and holidays 

NYITVA hétfő és ünnepnapok kivételével
naponta 11:00 – 19:00 óráig
 
DESCHIS in fiecare zi cu exceptia 
zilei de luni si in zilele de sarbatoare
intre orele 11:00 – 19:00
———————————————————————
520003 – Sepsiszentgyörgy / Sf. Gheorghe,
Szabadság tér / Piata Libertatii nr. 2. sz.
Kovászna megye / jud. Covasna – RO