Stone in the Galilee - MaalotParticiparea românească la Simpozionul Internațional „Stone in the Galilee”
Ediția a XXIV-a, 30 martie – 19 aprilie 2014

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv anunță participarea sculptorului Eugen Petri la Simpozionul Internațional de Sculptură „Stone in the Galilee”, ediția a XXIV-a, organizat în perioada 30 martie – 19 aprilie 2014 de către Primăria Maalot-Tarshiha.

Organizat anual, simpozionul reunește la fiecare ediție 10-20 de artiști din întreaga lume, selecționați pe bază de proiect și portofoliu de lucrări sau pe bază de invitație nominală. La această ediție, vor participa: Ivan Tsiskadze (Georgia), José Carlos Cabello (Spania), Filip Sicko (Slovacia), Eugen Petri (România), Cenrique Valdez (Argentina), Valeri Jikia (Georgia), Stefano Grattarola (Italia), Nicolae Fleissig (Franța), Lyudmyla Mysko (Ucraina), Jon Pet Myers (SUA), Chatem Awida (Israel), Aviva Berger (Israel), Viktar Kopach (Belarus), Vasyl Tatarskyy (Ucraina).

Artiștii vor realiza câte o lucrare ronde-bosse, în piatră extrasă dintr-o carieră din zonă. Organizatorii vor pune la dispoziția fiecărui artist câte un bloc de piatră de 2 metri cubi, spațiu de lucru amenajat, asistență tehnică. Toate lucrările realizate în cadrul simpozionului vor fi expuse în spațiul public, în Maalot și alte localități din nordul Galileei și vor fi inscripționate cu numele și țara de origine a artistului.

La finalul simpozionului, în perioada 16-19 aprilie, la Maalot va avea loc Festivalul „Stone in the Galilee”, care va cuprinde spectacole în aer liber, workshop-uri, conferințe și vernisajul expoziției cu lucrările realizate de artiștii participanți la această ediție.

Eugen Petri este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și curatorul Simpozionului internațional de sculptură de la Caransebeș, aflat la a V-a ediție în 2014. A participat la numeroase tabere de creație și simpozioane de sculptură, a realizat lucrări pentru spațiul public și fost distins cu premii internaționale pentru sculptură. Creațiile sale sunt cunoscute în Germania, Ucraina, Israel, SUA, Argentina, Coreea de Sud, Rusia, Olanda, Ungaria și România. Detalii despre artist:  http://www.eugenpetri.ro.

Pagina simpozionului (în limba ebraică): http://www.maltar.org.il/he/pages.aspx?id=945.

Pagina evenimentului pe site-ul ICR Tel Aviv: www.icr.ro/maalot2014ro