„20 de minute de celebritate” cu Ştefan Grimberg, fondator Casa de licitație Grimberg, aprilie 2014

Ascultă aici:

Stefan-Grimberg
Revoluţia din 1989 a generat un uriaş seism în viaţa lipsită de orizont şi speranţă a tuturor românilor. Libertatea regăsită a descătuşat o gigantică energie browniană, aruncându-ne într-o luptă nebună, legitimată de dorinţa fiecăruia de realizare personală, realizare la care înainte nici nu se putea visa.

Pe acest fundal social, într-o atmosferă dominată de haos, incertitudini şi echivoc, în anul 1992 am înfiinţat Societatea Da Vinci, în care vreme de aproape 25 de ani am promovat, în mod constant, piese de artă excepţionale, de valoare muzeală. În calitatea mea de Preşedinte al Federaţiei Patronale din Comerţul cu Obiecte de Artă din România (1992-2002) şi Preşedinte al Patronatului Comercianţilor de Artă din România (2002-prezent) am depus permanente eforturi pentru alinierea legislaţiei româneşti la standardele europene.

În contextul degradării sistemului educaţional, a lipsei de coerenţă a politicilor culturale, în absenţa unor repere atât de necesare şi pe o piaţă de artă insuficient maturizată, au pătruns atât în colecţii celebre, cât şi în cele făcute peste noapte, kitschuri şi falsuri de tot felul, producând o gravă şi dureroasă răsturnare a valorilor. Admirator şi bun cunoscător în spaţiul artelor vizuale şi, cu precădere, în arta plastică românească, pe linia continuării demersului început acum 25 de ani, am decis să înfiinţez, sub numele GRIMBERG, o Casă de Licitaţie şi o Galerie de Artă.

Pornind de la considerentele de mai sus, GRIMBERG îşi propune, printr-un efort propriu, să reaşeze artele plastice româneşti pe o scară solidă a valorilor autentice şi să elimine de pe piaţă falsurile care au invadat-o. În acest fel, oferă investitorilor şi amatorilor de frumos certitudini asupra autenticităţii şi valorii artistice şi permanent suport de competenţă, seriozitate şi disponibilitate.

“Virtutea este adevarata noastră bogăţie şi adevărata răsplată a posesorului ei, ea nu poate fi pierdută, nu ne abandonează niciodată până când viaţa ne parăseşte”, sunt cuvintele mentorului meu spiritual, Leonardo da Vinci. Ele au fost, au ramas şi vor fi pe vecie, crezul meu de o viaţă!

Ştefan Grimberg

Despre GRIMBERG – Casă de licitație și Galerie de Artă

Casa de Licitaţie și Galeria de Artă GRIMBERG şi-au deschis porţile în toamna anului 2013 cu expoziţia “Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”. Aceasta a adus în prim plan lucrări de artă românească excepţionale ale unor nume celebre precum: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba, lucrări remarcate de colecţionari, critici de artă şi investitori.

Punând accent pe valoarea plastică a lucrărilor şi selectând extrem de riguros operele propuse spre vânzare,  Casa de Licitaţie și Galeria de Artă GRIMBERG oferă lucrări de o inefabilă frumuseţe şi de o autenticitate incontestabilă.

Casa de Licitaţie GRIMBERG  își propune să reașeze artele plastice românești pe o scară solidă a valorilor, oferind investitorilor și amatorilor de frumos certitudinea autenticității și un permanent suport de competență, seriozitate și disponibilitate.

Prin acțiunile sale, Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă GRIMBERG sprijină reconectarea și promovarea artei plastice româneşti la spațiul european, propunându-și în același timp să devină sursa de informare şi partener de încredere în domeniul artei, pentru clienţii săi.

 

„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro, este o emisiune lunară despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.