Uniunea Artiştilor Plastici din România vă invită la
Expoziţia “Ipostaze cristologice. Elogiul suferinţei – Teme după maeştri” a artistului Vasile Mureşan – Murivale, ce va avea loc la Galeria Orizont în perioada 27 aprilie – 11 mai 2014

GOLGOTA - DE MURIVALE - FOTOGRAFIE DE MATEI HABLINSCHI„Expoziţia se doreşte a fi un < environment > de interior constituit dintr-o suită de asamblaje cu teme după maeştri, revizitări, scene din viaţa lui Isus – lucrări elaborate între anii 2012-2014. Operele, inspirate de maeştrii prerenascentişti, renascentişti, Baroc, Roccoco şi Arta Sacră a secolului XX, vor intra în dialog cu un grup floral viu ce va plusa starea de intimitate.
Expoziţia va cuprinde în jur de 1000 de lucrări, de la schiţe în baiţ , schiţe de culoare, acrilic pe hârtie, acrilic pe carton, ulei pe pânză , ulei pe carton, pictură pe metal pictată pe faţă şi verso, până la pictură pe mătase.
Vizitatorii vor avea acces doar la vitrina galeriei unde, ca într-un palimpsest, vor fi vizibile toate lucrările. Interiorul expoziţiei va fi expus zilnic, fotografic şi video, în format documentar în spaţiul virtual pentru a putea fi vizibil la nivel global, pe facebook (pagina artistului Vasile Mureşan – Murivale) şi pe youtube.
După expoziţie, grupajul de lucrări va fi expus pe un deal din Dosul Gârciului, la Sângeorz – Băi, într-un câmp cu flori de munte.” Vasile Mureşan – Murivale

www.facebook.com/uniuneaartistilor.plastici
www.uap.ro

IPOSTAZE CRISTOLOGICE -     ELOGIUL SUFERINTEI - LUCRARI DE MURIVALE - TEME DUPA MASTRI . (281)