Alandala_Experiment_CristianaNegoescuAlandala Cafe Prezinta experimentul : “The Movement of Transformation second edition

De Cristiana Cott Negoescu

Alandala Cafe are placerea sa va invite la manifestarea experimentului “ The movement of transformation “ semnat Cristiana Cott Negoescu, Vineri 18 Aprilie 2014 de la ora 19:00 , in str. Aurel Vlaicu nr.70.

Evenimentul este inspirat din jocurile suprarealiste si  va contine un act de performance  de Cristiana Negoescu , interactiv cu publicul, vizionarea unui film abstract despre universul interior si exprimarea vizuala a publicului la sfarsit.

The movement of transformation – experiment  va explora comunicarea non-verbala si exprimarea intuitiva, fara restrictionari sociale, intr-un cadru dedicat, in care participantii vor fi liberi sa se imbrace asa cum nu ar face-o in mod normal, pe strada, vor fi incurajati sa comunice altfel decat prin cuvinte  si vor fi interconectati prin intermediul unor sfori lasand doar intuitia sa vorbeasca pentru ca nu vor putea sa vada mediul inconjurator, ei fiind legati la ochi.

In a doua parte a evenimentului vor avea ocazia sa vizioneze un film abstract despre universul interior cu posibilitatea, mai apoi, sa redea ce au trait.

The movement of transformation – experiment  este o alta posibilitate de exprimare, o visare in care nu mai exista reguli – in afara de cele care ajuta la orientarea in spatiu, foarte abstract.  Atunci cand un individ este lasat sa fie altfel si nu mai are posibilitatea sa judece pentru ca va trai intr-un mediu restrictionat vorbirii pentru o perioada de timp, dar nici nu va mai putea fi judecat pentru ca nimeni nu mai zice nimic, intr-un moment static, de surzenie interioara, atunci cand vocile din capul colectiv ( numai de data asta ) tac – atunci cand doar asculta si absorb un alt fel de informatie, in subconstientul colectiv se creeaza, (chair daca pentru mici fractiuni de secunda) un moment de liniste, care da o nota meditativa atat individului cat si mediului inconjurator. Cand vocile din capul nostru se opresc, inseamna ca incep sa ne asculte.

De obicei individul se gandeste cum sa cucereasca, poate gandindu-se mai putin cat de mult impact are asupra celor din jur. (Fiinte/non-fiinte) De aceea intr-un mediu retras e foarte interesant sa fii legat de celalalt pentru a putea constientiza cam cat de interconectat este totul. Pentru ca atunci cand cineva sta intr-un loc legat, aproape constrans sa-si indrepte atentia catre ceva, poate realiza cat de putin se simt efectele imediate  ale propriei evolutii.  Nimic nu e static – totul e intr-o continua miscare de transformare.