Kyle FitzpatrickMarţi, 15 aprilie 2014, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Meridian” semnată Kyle Fitzpatrick, curator Diana Dochia. Expoziţia„Meridian” face parte din seria de evenimente 10 ani de artă contemporană la Anaid Art Gallery 2004 – 2014. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 15 aprilie – 10 mai 2014.

„Meridian” este prima expoziţie personală a artistului american Kyle Fitzpatrick pe scena artistică bucureşteană. Prezent în numeroase expoziţii de grup, Kyle Fitzpatrick va prezenta în cadrul Anaid Art Gallery o selecţie de lucrări de pictură de mari dimensiuni şi o serie de desene.

Expoziţia „Meridian” a artistului american Kyle Fitzpatrick repune în discuţie problemele artei contemporane legate de materie şi materialitate. Folosirea în cadrul demersului său artistic a unei varietăţi de elemente şi texturi contribuie la sublinierea nuanţelor legate de modul de interpretare şi tratare a pânzei luate în stăpânire. Dacă desenul lui Kyle Fitzpatrick este extrem de fin şi aerat, în cadrul picturii problemele privind materialitatea imaginii se rezolvă prin tratarea suprafeţelor picturale printr-o alăturare de elemente preluate din tehnica colajului şi/sau a suprapunerilor succesive de materiale.

Pierderea misterului conduce la distrugerea sau imposibilitatea recuperării trecutului. Spaţiile septice, adesea neclare, în care umbrele lui Kyle Fitzpatrick sălăşluiesc, descriu o lume în care individul dispare. Figurile din lucrări şi spatiile devastate aduc aminte de o lume pe cale de a se dezintegra şi din care doar anumite elemente au mai rămas. Oamenii din lucrările lui Kyle Fitzpatrick nu comunică, ei nu au un contact direct cu privitorul, sunt mai degrabă nişte prezenţe, artistul fiind preocupat de reprezentarea sentimentului de prezenţă umană în primul rând şi apoi de context. Privitorul se confruntă astfel cu o serie de imagini în care ochiul vede prezenţa umană, o simte, însă nu o poate percepe în materialitatea sa.

Artistul american Kyle Fitzpatrick trăieşte şi lucrează în Berlin.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00.

Curator: Diana Dochia