afis-final-Nottara_mic

THEO: Aşa ceva nu s-a întâmplat! N-avea cum să se întâmple şi, totuşi, s-a întâmplat!

LOUISE: Dar n-a fost nimic…

THEO: Nimic? N-a fost nimic? Spune-mi dacă asta e nimic: în miezul zilei, pe o stradă din oraş, doamna Maske îşi pierde chiloţii!

 

INDISPENSABILII este o comedie surprinzătoare şi atipică despre bărbaţi versus femei, despre conformism versus libertate, despre dorinţe înfrânate şi aspiraţii mediocre, totul pornind de la un incident misterios provocat de o pereche năstruşnică de… indispensabili!

Într-o societate rigidă şi conformistă, în timpul paradei Regelui printr-un mic orăşel din Germania începutului de secol XX, din cauze inexplicabile, unei tinere soţii respectabile îi cad indispensabilii în văzul tuturor. Consecinţele acestui incident sunt transformatoare pentru tânara Louise, incitante pentru cei din jurul ei şi încântătoare pentru spectatori.

Durata spectacolului este de 100 de minute, fără pauză.

 

INDISPENSABILII de Carl Sternheim

Regia: Alex Mihail

Scenografia: Vladimir Turturica şi Iza Tărţan

Distribuţia:

Louise Maske – Rozana Radu

Theo Maske – Radu Ciobănaşu

Franklin Versati – Pavel Bârsan

Benjamin Cohen – Axel Moustache

Gertrude Deuter – Andreea Samson / Monica Anastase

Klinglehoff von Hoff – Mădălin Mandin

 

O premieră naţională absolută, “Indispensabilii” este un proiect susţinut de comunitatea trupei Improvisneyland, produs de Asociaţia Tam-Tam şi găzduit de Teatrul Nottara.

Parteneri: Casa de Cultură „Friedrich Schiller” şi Fundaţia Ileana Mustatza.

Cei şapte actori din distribuţie lucrează împreună de cinci ani în cadrul trupei Improvisneyland, ca improvizatori şi traineri de improvizaţie, şi pot fi văzuţi împreună în diverse alte spectacole pe scenele bucureştene:

– Axel Moustache şi Mădălin Mandin în „Două Loturi” la Teatrul Naţional din Bucureşti (regia Alexandru Dabija),

– Radu Ciobănaşu, Rozana Radu şi Monica Anastase în „Hamlet – Un Exerciţiu” la Teatrul Foarte Mic (un proiect Shakespeare Company.ro al Lilianei Pană),

– Pavel Bârsan şi Andreea Samson în „Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile de pe Venus” la Godot Cafe Teatru (regia Doina Antohi).