Art-Yourself-gallery,-Bucuresti

Expoziţii Art Yourself Gallery

1-15 aprilie, 2014

Alb

Amalia Dulhan, Cornel Lazia, Bogdan Nedelcu, Alexandru Nimurad, Florin Pantilimon, Mihaela Obada, Ileana Oancea, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Virginia Toma, Ioana Ursa, Ana-Maria Zaharia

Alb este o expoziţie conceptuală între absenţa şi suma culorilor, cu 12 artişti, 12 priviri spre alb, 12 semnificaţii în alb. Puteţi privi spre… nimic, dar şi spre tot, totul depinde de cum selectaţi prin spectrul propriu.

Vă invităm la o pledoarie cu şi despre Alb, pentru că albul reprezintă teritoriul liber unde totul poate fi posibil.

„Albul, care adesea este considerat o non-culoare, constituie un simbol al unei lumi în care toate culorile s-au evaporat… Este nimicul dinaintea începutului…” (Vassily Kandinsky)

În cadrul expoziţiei Alb, Editura Baroque Books & Arts va lansa volumul Arta simplităţii, de Dominique Loreau, ediţie albă, limitată şi înseriată, tipărită cu litere albe pe calc alb, cu ilustraţie susţinută de cei 12 artişti prezenţi în expoziţia Alb, coperta fiind creată de Ana Wagner.

Această ediţie limitată este un joint venture între noi, Art Yourself, Editura Baroque Books & Arts, care a reeditat parţial acest volum pornind de la conceptul Alb al expoziţiei noastre, Tipografia Monitorul Oficial S.A, care a susţinut tipărirea volumului şi Antalis, care a oferit suportul de hartie atât pentru carte, cât şi pentru catalogul expoziţiei.

Arta Simplităţii este un minunat breviar practic, de extracţie niponă, despre rafinamentul minimalismului, despre moins pour plus aplicat în toate zonele imaginabile.

De la arta de a vă simţi bine chez vous la arta de a fi fericiţi en vous, Dominique Loreau transpune principiile Orientului pentru Occident, plecând de la dictonul japonez care spune că: „Perfecţiunea nu constă în a face lucruri neobişnuite, ci în a face lucruri obişnuite într-un mod neobişnuit.“

.ro

În aceeaşi perioadă, la etajul 1 al galeriei Art Yourself, Andrei Tudoran ne invită sa facem download sau delete la ceea ce dorim să vedem sau la ceea ce dorim să uitam…

.ro

e ca

un folder de

downloads

O adunătură de kestii utile, sau nu…

e ca o arhivă de mitologii personale, idei şi imagini

e PICTURĂ.

Nu e un proiect cu ostentative mize cultural-intelectualiste, ci mai degrabă cu fineţuri de manualitate tradiţionalistă, rezultate din plăcerea de a face.

Problematizează asupra imaginii în contemporaneitate, ridică întrebări inflaţiei şi rapidităţii cu care aceasta ni se înfăţişează prin diferite căi, din ce în ce mai tehnologice.

Pictura nu este o imagine care se instanţează în cotidianul banal.

Ea invită la contemplaţie, visare şi alte alea, şi îţi cere să zăboveşti în faţa ei.

Acest demers artistic este unul serios: e plin de ludic, semiparodic, miserupism, detaşare (auto)ironică, hard-feelings, melancolii şi peisaje din Vamă.

e cumva eclectic

e cu pixeli fluorescenţi care-ţi distrug streaming-ul

Conţine un folder numit la întâmplare SAVE.

Este infinit în posibilităţi şi veleităţi, dar tot pictură îi place să fie şi cel mai mult să fie……………………………………ro