Asociaţia Translucid în parteneriat cu Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor” organizează în perioada 29-30 martie 2014 Zilele străzii Mărţişor, eveniment derulat în cadrul proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate.

Dedicat uneia dintre cele mai vechi zone a cartierului, evenimentul propune locuitorilor din Berceni implicarea în diverse activităţi culturale dinamice, derulate în incinta casei memoriale din strada Mărţişor, nr. 26.

Acestea vor cuprinde expoziţii de fotografie cu imagini actuale şi de odinioară din cartier, discuţii despre constituirea cartierului şi istoria oraşului, întâlniri cu tinerii artişti vizuali-locuitori ai zonei şi creaţiile lor, ateliere educative dedicate copiilor şi adolescenţilor, teatru de păpuşi după o piesă originală, realizată de copiii din cartier.

Concertul de muzică românească tradiţională al corului Sound va readuce în cartier atmosfera urbană interbelică.

Evenimentul se va desfăşura în intervalul orar 10-17, marcând totodată cei 40 de ani de la înfiinţarea Casei Memoriale „Tudor Arghezi – Mărţişor”, iar programul poate fi accesat pe http://cartierulberceni.wordpress.com

Locuitorii din Berceni sunt invitaţi astfel la o reevaluare a potenţialului cultural al zonei, prin valorificarea istoriei locale şi a iniţiativelor care generează interacţiune şi dialog pe teme familiare comunităţii.

Web

Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate este o iniţiativă comunitară a Asociaţiei Translucid, finanţată de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Derulat în perioada ianuarie – aprilie 2014, proiectul îşi propune creşterea gradului de conştientizare a locuitorilor zonei asupra valorilor propriei comunităţi şi stimularea responsabilităţii acestora faţă de locul în care trăiesc.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Casa Memorială „Tudor Arghezi-Mărţişor”, Biblioteca Metropolitană Bucureşti – filialele „Otilia Cazimir” şi „George Coşbuc”, Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia”, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

 

Mihaela Murgoci, manager de proiect

[email protected], 0723.833.591

http://cartierulberceni.wordpress.com/

www.facebook.com/berceni.cultural