Atelierul pictorului Corneliu Vasilescu se află la ultimil etaj, al unui bloc din zona Sălii Palatului din București. Cele trei încăperi  și terasa sunt orientate spre apus, cu vedere spre Parcul Cișmigiu.

Împreuna cu sculptorul Bogdan Breza i-am făcut o vizită artistului Corneliu Vasilescu, cu scopul de a alege două lucrari și de a face fotografii pentru catalogul “Expoziției de Primăvară 2014“.
Gazda ne-a prezentat câteva din lucrările recente. Pe masa de lucru era manuscrisul unui nou catalog despre artisti români din zona picturii abstracte.

foto Lucian Muntean, 17 ianuarie 2014, București.

corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 01 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 02 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 03 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 04 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 05 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 06 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 07 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 08 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 09 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 10 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 11 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 12 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 13 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 14 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 15 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 16 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 17 corneliu vasilescu in atelier foto lucian muntean 18

 


sursa biografică: Wikipedia
Corneliu Vasilescu (n. 23 octombrie 1934, Bârlad) este un pictor și grafician român contemporan, reprezentant al expresionismului abstract.
Pictorul Corneliu Vasilescu s-a născut într-o familie de intelectuali, mama Alexandra Vasilescu, profesoară de desen, iar tatăl, Nicolae Vasilescu, avocat.
În 1960, înainte de a se înscrie la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, debutează expozițional, în cadrul expoziției interregionale a Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Iași. Este remarcat ca un bun desenator și colorist și astfel, în 1968 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Între 1968 și 1974 urmează cursurile Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti, secția pictură, clasa Profesorului Gheorghe Șaru.
În 1973, cu un an înaintea terminării Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, participă, împreună cu pictorul Lucian Georgescu, la Experimentul de la Fabrica de rulmenți din Bârlad , executând 10 panouri în scopul ameliorării vizuale a unui spațiu de efort productiv.
În 1974, după terminarea studiilor universitare, participă la expoziții importante precum: „Autoportretul în pictura românească” organizată la Muzeul de Artă din Iași și „Portretul în arta contemporană românească” organizată la Muzeul de Artă Modernă și contemporană Galați.Între 1976-1979 a fost Muzeograf la Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții Artă.
Din 1983 este profesor invitat la Hochschule din Darmstadt.

Artindex – articol de Corneliu Ostahie