Ion-PantiliePrimăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești invită publicul bucureștean duminică 23 martie, începând cu ora 16, la un regal de artă, pictură și sculptură, prezentat de criticii de artă Pavel Șușară și Aurelia Mocanu.

Priveliști și înluminări este titlul expoziției de pictură semnate Ion Pantilie (n. 1945, Pitești). Absolvent al Institutului de Arte N. Grigorescu, promoția 1971, Ion Pantilie, profesor la Liceul de arte din Pitești și responsabil, ani buni, al filialei UAP de acolo, a fost prezent cu numeroase expoziții personale la București, Pitești, München și a participat la importante manifestări naționale și de grup în Polonia, Franța, Germania.

Pictura sa, exacerbând virtuțile de profunzime limpidă a culorii, păstrează – cu titlu de reper ori simbol – elemente figurative care nu apar, ci abia se străvăd în țesătura de lumină a pânzelor. Astfel se explică cum ceea ce este de fapt un demers pur plastic, coloristic, analiza simplei diluții a culorii sub acțiunea devorantă a luminii, sau tonifiantă a umbririi, capătă căldura unei emoții care se cere împărtășită, reverberând în zeci de variante.