Poster_RalucaArnautuJoi, 6 martie 2014, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei„Phantasmagoria” semnată Raluca Arnăutu, curator Diana Dochia. Expoziţia „Phantasmagoria” face parte din seria de evenimente 10 ani de artă contemporană la Anaid Art Gallery 2004 – 2014. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 6 martie – 5 aprilie 2014.

Expoziţia de desen „Phantasmagoria” semnată Raluca Arnăutu este cea de-a doua expoziţie personală prezentată în cadrul galeriei de artă contemporană Anaid Art Gallery. Cunoscută publicului prin obiectele de mari dimensiuni din expoziţia „Zoolandia” din 2012, în cadrul aceleiaşi galerii, Raluca Arnăutu continuă să uimească şi să fascineze vizitatorul cu o serie impresionantă de desene.

„Phantasmagoria” reuneşte peste 40 (patruzeci) de desene realizate în perioada 2012 – 2014, ce creionează o lume antropologizantă înrudită cu cea a lui Max Ernst, Victor Brauner sau Joan Miró. Desenele sondează personaje simbol din vechile basme şi legende ca lupul, balaurul, vulturul, ursul polar, peştele sau pisica, prin intermediul unor colaje tehnice şi mentale, ce conturează o lume plină de trăiri profunde în care nu se mai poate face distincţia între realitate şi vis.

Raluca Arnăutu construieşte o lume zoomorfă, în care animale din lumi diferite sunt amestecate, redimensionate, recompuse sau regândite. Sunt personaje ce bântuie lumea în lung şi lat încercând să-şi găsească locul, în care să poată trăi în linişte. Tratarea imaginilor nu se construieşte aproape niciodată într-o simplă descriere, pasivă, ci exprimă o atitudine, o polemică vis-à-vis de realitate sau măcar un semn de întrebare faţă de noţiunea de „real”, creând astfel un univers alternativ, paralel.

Expoziţia „Phantasmagoria” este populată de un întreg bestiar supranatural, ce se poate revendica din, sau având chiar subtile filiaţii cu opera lui Victor Brauner sau Gellu Naum. Proiectarea propriilor fantasme în cadrul unui desen sintetic şi sincretic în acelaşi timp dezvăluie o transcendere a realului în cadrul unui univers fantastic.

Raluca Arnăutu este unul dintre cei mai promiţători artişti ai generaţiei anilor 2000. Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia grafică, artista  îşi extinde mereu domeniul de activitate prin abordarea unor metode şi tehnici noi în arta contemporană românească. În decursul acestor ani a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup, lucrările sale aflându-se în colecţii importante din Spania, Franţa, Marea Britanie şi România.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de  luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00.

Curator: Diana Dochia