Original şi actual, spectacolul lui Horaţiu Mălăele după Scrisoarea pierdută, arătându-ne una din cele mai personale viziuni care au dat unicitate programului Caragiale 2012 la TNB, revine în scenă.

Duminică 16 februarie 2014, de la ora 20.00, va avea loc – pe scena Sălii STUDIO – primul spectacol de la închiderea Sălii Mari (aflată în lucrări de modernizare).

O distribuţie apreciată de public dă viaţă lumii atât de colorate din scena şi din culisele politichiei româneşti.

Alături de : Mircea Rusu (Tipătescu), Virgil Ogăşanu (Trahanache), Mihai Constantin (Caţavencu), Alexandru Bindea (Cetăţeanul turmentat), Raluca Petra / Victoria Dicu (Zoe/ Muta), Marius Rizea (Farfuridi), Eduard Adam (Brânzovenescu), Marcelo S. Cobzariu (Pristanda), în rolul lui Agamemnon Dandanache îi puteţi vedea în această stagiune pe : Horaţiu Mălăele (16 februarie), Marian Râlea (18 şi 19 februarie) şi Mihai Calotă.

Scrisoarea_5086-.-2 Scrisoarea_5240 Scrisoarea_4379 Aşa cum s-a remarcat, “Scrisoarea pierdută” a lui Caragiale devine și “Scrisoarea” lui Horațiu Mălăele, într-o cheie regizorală nouă, care dă un contur bine definit scenic, prin dimensiuni exagerate cu bună intenţie satirică, unor realităţi de care ne ciocnim şi astăzi.

Pentru că lumea lui Caragiale, ca și a noastră, este una destul de tristă și de rea. Dar Mălăele ne vorbeşte despre grotescul ei fără patimă, cu o detașare reconfortantă, cu amuzament chiar, folosind accente expresioniste în scenografie şi în jocul actorilor.

Din 16 februarie, la Studio, ne reîntâlnim cu  una din cele mai savuroase istorii de amor şi de intrigă politică, într-o viziune care ni-l dezvăluie atât pe regizor, cât şi pe caricaturistul Horaţiu Mălăele. Vă aşteptăm la teatru!