Laura-PartinLuni, 10 februarie 2014, orele 18.30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei „Taking off” de Laura Partin, bursieră „Nicolae Iorga” a Institutului Român de la Veneţia.

“Proiectul artistic al Laurei Partin intitulat Taking Off utilizează instrumentele psihologiei sociale pentru a aborda angoasa cauzată de conștientizarea finitudinii ca orizont fundamental al existenței umane.  Fără a insinua o reflecție existențialistă propriu-zisă, elementele care compun instalația sa realizează o arheologie subiectivă a memoriei culturale asociate motivelor funebre, aflată în contrast cu anumite fantasme colective care pot ameliora anxietatea mortalității. Printre acestea, zborul ocupă un loc privilegiat. Construind un spațiu de reflecție și totodată un cadru participativ, Taking off invită publicul să testeze limitele în care experimentele sociale pot influența psihicul colectiv atunci când acestea sunt translate in ficțiuni artistice ” declară Cristian Nae, curatorul proiectului.

Laura Partin (1986, Iași, România) este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași – secția grafică în 2010, și a unui master de cercetare interdisciplinară în domeniul teoriei artei în cadrul aceleiași Universități în 2012. În prezent este bursier „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu un proiect de cercetare intitulat “Estetica deziluzionării”- o extensie a cercetării începute în timpul masterului –  și cu un proiect de creație artistică care poartă titlul expoziţiei.

Expoziţia face parte din programul IRCCU Veneţia de susţinere a bursierilor şi studenţilor români din Italia şi va putea fi vizitată până pe 28 februarie a.c., de luni până vineri, între orele 10-12 şi 16-19. Intrarea este liberă.