sigmar_polke-240x339„Sigmar Polke a inspirat, cum nu a reușit aproape nici un alt artist, o întreagă generație de pictori. Nici unul nu utilizează ca și el într-un mod experimental tehnici, motive și materiale. Nu degeaba el se numără printre cei mai renumiți pictori germani ai artei contemporane.” (Sursă: Institut für Kunstdokumentation und Szenografie)

Centrul Cultural German Timișoara este gazda expoziției„Sigmar Polke – Muzică de origine necunoscută“ a Institutului pentru Relații Externe, care va fi vernisată în data de 30 ianuarie, la ora 18 de criticul de artă Ileana Pintilie și de Wiebke Trunk, referent IFA, la Muzeul de Artă Timișoara. Toți iubitorii de artă și cultură vor avea până în data de 2 martie posibilitatea de a descoperii și de a contempla operele renumitului pictor, grafician şi artist în domeniul fotografiei Sigmar Polke.

În cadrul expoziţiei, Centrul Cultural German Timișoara oferă unworkshop cu Wiebke Trunk, tururi ghidate prin expoziție cu Ana Adam, profesoară de grafică, cu elevi ai Liceului de Arte Plastice și cu studenți  ai Facultății de Arte și Design Timișoara, care s-au exprimat artistic pornind de la operele lui Sigmar Polke, precum şi o seară de lectură cu cercul literar „Die Stafette”.

Cu drag vă invităm atât la expoziție cât și la activitățile oferite în cadrul acesteia!