A fost lansata aplicatia Android si iOS “Muzee si Colectii din Romania”, realizata de catre Asociatia Prietenii Muzeului National de Istorie a Romaniei in colaborare cu Institutul National al Patrimoniului, in cadrului unui proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Muzee si Colectii din Romania (6)Muzee si Colectii din Romania (4) Muzee si Colectii din Romania (5)Muzee si Colectii din Romania (3)Muzee si Colectii din Romania (1) Muzee si Colectii din Romania (2)DESCOPERA MUZEELE DIN ROMANIA!

Aplicatia bilingva (lb. romana si engleza) “Muzee si Colectii din Romania” ofera informatii (adresa, program, telefon, site web, descriere) despre toate cele 943 de colectii muzeale din Romania, precum si peste 5200 de fotografii. Sunt disponibile filtre de căutare variate, ce pot fi combinate, selecția putand fi realizata dupa nume, profilul muzeului (arheologie si istorie, arta, arta religioasa, etnografie, memorial, stiintele naturii, stiinta si tehnica), localitate, judet, regiune istorica (Banat, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures si Satmar, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania) sau distanta fata de pozitia curentă a utilizatorului. Obiectivele pot fi afisate si pe harta sau într-un modul de realitate augmentata. Baza de date fiind stocata local, conexiunea la Internet este necesara doar pentru vizualizarea fotografiilor, a hartilor si pentru utilizarea facilitatilor legate de navigatie.

Aplicatia a fost realizata de catre Asociatia “Prietenii Muzeului National de Istorie a Romaniei”, in parteneriat cu Institutul National al Patrimoniului, printr-un proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National in cadrul programului Proiecte Culturale 2013.
Apple App Store
https://itunes.apple.com/ro/app/muzee-si-colectii-din-romania/id732309915?mt=8

Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Cultural.Collections&hl=ro.