IGOR-STROMAJER-Nu-sunt-suficient-de-bunIgor Štromajer
I’m not good enough / Nu sunt destul de bun
15.11.2013 – 15.01.2013

Artist talk: 15.11.2013, 18h00
Vernisaj: 15.11.2013, 19h00

Producţie: Alina Bucur

Igor Štromajer combină filme, o mare parte din ele luate de pe internet, pe care apoi le distorsionează, le modifică sau le suprapune: “Unele filme sunt ale mele , altele sunt “luate” de pe web (site-uri xxx) și re-editate (Found Art vs. Made Art). Deoarece (încă) cred cu tărie că arta mea nu ar trebui să aibă implicații artistice, aceasta nu ar trebui să producă niciun fel de artă. Singura valoare artistică a artei mele ar trebui să fie lipsa acesteia. Prin urmare, fac artă prin alegerea de a nu-o face. Misiunea mea de bază nu este de a face artă, ci de a iubi. Deoarece acțiunea artistică cea mai radicală a unui artist în ziua de astazi este ceea ce el nu face. Într-un fel.”

Cu toate acestea Štromajer persistă … și produce un amestec straniu de “instantanee” de web, jocuri codificate și discursuri teoretice aparent irelevante. Pentru că a fost unul dintre primii artişti de net art ce combină video, performance şi internet, Igor Štromajer a şters o mare parte din operele sale anterioare de pe serverul lui în 2011 (http ://www.intima.org/expunction/) o soluție interesantă pentru o problemă cu care s-a confruntat o mare parte a primei generații de net art – incompatibilitatea cu noile norme de web. De fapt, aceste lucrări pot fi încă descărcate de pe website-ul artistului, permiţând altora să “le vizualizeze particular” sau să le descarce pe serverele proprii lăsând astfel actul de conservare a artei digitale publicului său.
_______________________

Igor Štromajer s-a născut în 1967 în Slovenia si trăiește la Frankfurt. El cercetează acțiuni tactice și emoționale para-artistice, de gherilă și strategii de comunicare traumatice low-tech. Lucrările sale au fost expuse în cadrul a numeroase expoziții și festivaluri din întreaga lume. Cuprinzând peste o sută de proiecte care au fost prezentate în peste o sută de expoziții personale şi de grup în 60 de ţări, opera lui Štromajer a câștigat numeroase premii (în Moscova, Hamburg, Dresda, Belfort, Madrid, Maribor). Proiectele sale au fost achiziționate și sunt incluse în colecțiile permanente ale unor instituţii de artă prestigioase, cum ar fi Centre Pompidou – Musée national d’art moderne în Paris, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía în Madrid, Computerfinearts Gallery – colecţie de net art şi media art în New York, Moderna Galerija în Ljubljana şi Maribor Art Gallery în Slovenia.

http://intima.wordpress.com/

MNAC – Muzeul National de Arta Contemporana, București