Autor10București, 23 Octombrie 2013

Autor 10 /Sala Dalles/ 16 & 17 noiembrie

Autor pentru viitor

După cinci ani și nouă ediții cu activitate intensă, cel mai important eveniment dedicat bijuteriei de Autor din sud-estul Europei revine cu o ediție aniversară, în zilele de 16 și 17 noiembrie, la Sala Dalles din București.

Cea de-a zecea ediție a Târgului de bijuterie contemporană Autor marchează trecerea la o nouă etapă: Autor devine internațional!

“Dacă la ediția din primăvară a fost vorba doar de un preview al acestei direcții, acum suntem mândri să spunem cu toată încrederea: e o lume întreagă în designul de bijuterie, iar Autor – și, evident, Autorii ­– sunt pregătiți să o cucerească!” spune Dan Pierșinaru, creatorul conceptului și organizatorul târgului.

Autor sărbătorește evoluția și creativitatea în bijuteria contemporană    printr-un eveniment de standarde internaționale, unde designeri români și străini vor expune cele mai noi creații. Cu o frecvență bianuală și o durată de două zile, Autor are urmatoarele secțiuni: Focus Designer, New Entry, International, Design de Obiect.

Recomandat de…

Pentru Autor 10, designerii își vor expune piesele într-o amenajare spectaculoasă, sub semnătura arhitectului Atilla Kim. Mai mult, secțiunea “Recomandat de…” este susținută la această ediție aniversară de un invitat cu totul și cu totul special: Maria Lucia Hohan, designerul vestimentar ale cărei creații au magnetizat Hollywoodul. Astfel, în prima zi a târgului, pe 16 noiembrie, Maria Lucia Hohan va face propria selecție a bijuteriilor prezentate în premieră la Autor, acordându-le titlul onorific “Recomandat de Maria Lucia Hohan” (reprezentat vizual printr-o plăcuță decorativă).

Premiul AAA – Autor Awesome Award

Pe durata târgului, un juriu internațional, format din specialiști în domeniul vizual artistic, va analiza bijuteriile, iar la această ediție premiul Autor Awesome Award (lansat în primăvară și acordat designerului român cu cea mai bună colecție/piesă) este și el unul de excepție: o bursă de trei luni la cea mai prestigioasă școală de bijuterie contemporană din Florența – Le Arti Orafe.

Autor 10 reunește nu mai puțin de 55 creatori de bijuterii, selectați pe baza aplicației și a unor criterii detaliate. Conceptele creative sunt de maximă varietate, pentru că bijuteria contemporană, dincolo de forța ei decorativă, reflectă dinamica unei societăți și tendințele actuale.

De aceea, unul dintre scopurile declarate ale evenimentului este de a facilita întâlnirea dintre artiști și publicul lor. Bijuteria de autor are finalitate în momentul în care este purtată, iar valoarea acesteia provine din interpretările și discuțiile pe care publicul le generează în jurul ei.

Acum, când am ajuns la a 10-a ediție, avem confirmarea a ceea ce spuneam în urmă cu cinci ani, când am inițiat acest proiect: Bijuteria de autor are viitor”, a declarat Dan Pierșinaru, fondatorul Autor.

———

ORAR: sâmbătâ 16 noiembrie, duminică 17 noiembrie:  11.00 – 20.00

Prețul unui bilet de intrare: 10 lei

Susținut de: Lenor & Ariel

Cu sprijinul: Raffaello

Parteneri Media: Senso TV, Marie Claire, Beau Monde, Miresici, Igloo, Zeppelin, Designist.ro,  Feeder.ro, Modernism.ro, 121.ro, SUB25, Fashion and Beauty.ro, allhollow.com

Mail: [email protected]

Facebook: /AUTOR.jewelry

web: www.dautor.ro