Luna-Baroc-APUMUZICĂ, DANS, TĂRG DE MODĂ VECHE ȘI UN CONCURS PENTRU TOȚI TIMIȘORENII CARE-ȘI IUBESC ORAȘUL- UN WEEKEND DE NEUITAT ÎN PIAȚA UNIRII.

Asociația Piata Unirii organizează în cadrul evenimentului “Luna Baroc” trei zile pline de manifestări care vor transforma spațiul unic al Pietei Unirii într-un loc efervescent în care publicul va gusta din cultura străzii, la fel ca și în marile orase europene. Zilele de final ale Festivalului Baroc din Timisoara, 18, 19, și 20 octombrie, care coincid cu acțiunile pregătite de Asociatia Piata Unirii, sunt completate în mod fericit de evenimentele care se vor desfășura în vechea piață baroc a Cetății Timișoara.

SUB CERUL LIBER- FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS ÎNCEPE ÎN PIAȚA UNIRII

În piața în care odinioară erau primiți festiv împărați și regi, vor dansa acum perechi de dansatori profesionisti. Vineri, 18 octombrie, intre orele 17:00 și 21:00, în deschiderea Festivalului Internațional de Dans de la Timișoara, Asociatia Piata Unirii sprijină acțiunea clubului de dans Magnum Team. Va avea loc un spectacol de dans stradal în piața și pe străzile adiacente, iar publicul va fi invitat să asiste, dar și să încerce să învețe de la profesioniștii acestui frumos sport.

TÂRGUL BRESLELOR-O EDIȚIE CUM N-A MAI FOST

În vremurile de demult, iarmarocul era viața cetății, însă nu erau doar târguri cu vânzare, ci și locul în care meșteșugarii creau produse sub ochii cumpărătorilor. Sâmbata, 19 octombrie și duminică, 20 octombrie, Targul Breslelor , organizat de Asociația Piața Unirii în vechiul centru baroc al cetății( în Piața Unirii și la Bastionul Theresia), va oferi , ca și în trecut, nu doar puncte cu vânzare ale unor produse de mare atracție pentru iubitorii de antichități și nu numai, ci și întâlniri cu unii din cei mai interesant de urmarit meseriași de modă veche ai Timișoarei. Targul Breslelor va fi deschis sâmbată între orele 11:00 – 17:00 și duminică între orele 11:00 – 15:00.

VÂNĂTOAREA URBANĂ DE COMORI – UN EVENIMENT DE SENZAȚIE

Spiritul de aventură al oamenilor din vechime trăiește încă, ascuns în interiorul fiecăruia dintre noi. El îi va ajuta pe toti cei care se vor înscrie la acțiunea organizată duminică, 20 octombrie, de Asociatia Piata Unirii. Un treasure-hunt cu indicii care vor fi descoperite pe parcurs, cu trasee care ii vor purta pe “vanatori”prin toata zona vechii fortarete a Timișoarei, și la capătul căruia se va afla o comoară reală. Premiul va aparține, firește, celui sau celor care l-au descoperit, dar vor exista și premii de consolare pentru cei care vor ajunge prea tarziu la locul “comorii”. Aceste premii sunt generoase, și sunt oferite de Magazinul de Bijuterii și Antichități ANDREAS din Piața Unirii nr.2. Participarea la concurs e gratuită, iar lista este deschisă pentru oricine. Fiecare echipă va primi la start un document cu o primă intrebare cu variante de răspuns, corespunzând fiecare unei viitoare destinații, însă doar varianta corectă de răspuns trimite la destinația unde va fi primit următorul indiciu, o nouă întrebare cu variante de răspuns. Întrebările vor fi din istoria Timișoarei și vor fi imposibil de rezolvat cu ajutorul internetului mobil, de aceea ,norocul și inspirația vor juca roluri importante, pentru că o variantă greșită de răspuns trimite într-o direcție greșita și consumă timp prețios!

Înscrierile se fac începând de luni, 14 octombrie, la Magazinul de Bijuterii și Antichități Andreas, Piața Unirii nr.2.

MUZICA VECHILOR MENESTRELI VA RĂSUNA ÎN PIAȚA UNIRII

Duminică, 20 octombrie, va fi marea zi a Vânătorii de Comori. Participanții sunt invitați în Piața Unirii la ora 11:00, unde emoțiile le vor fi învinse cu ajutorul unui concert de muzică veche susținut de trupa de muzicanți hoinari, PEREGRINII, copiii călători în timp. Până la ora startului, participanții vor primi ultimele sfaturi din partea organizatorilor de la Asociatia Piața Unirii, și totodată primul document care ar trebui să îi ducă, pe drumul cel mai scurt, spre primul indiciu. Startul “vânătorii” se va da la primul sunet al clopotelor de la Dom, la miezul zilei.