100 de miniaturi de scaune ce trasează istoria acestui obiect, de la Revoluția Industrială și până la experimentul artistic, vor putea fi admirate în mallul Promenada, cu ocazia deschiderii noii librării Cărturești.

100 de miniaturi (4) 100 de miniaturi (1) 100 de miniaturi (2) 100 de miniaturi (3)Expoziția “100 de miniaturi” prezintă momente-cheie din istoria designului din 1800 până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor ce pot fi cuprinse în palmă. Piesele organizate cronologic vor fi însoțite de schițe, fotografii și reproduceri după documente originale, ilustrând schimbările majore în curentele artistice, politice și economice ale vremii. De la epoca meșteșugului, la procesul de producție industrială și până la apariția noilor tehnologii și materiale, expoziția oferă o ocazie perfectă celor dornici să aprofundeze un univers estetic strâns legat de istoria artei din ultimul secol.

Miniaturile reproduc întocmai, la o scară de 1:6, creații originale de renume precum “Stuhl No. 14”, primul scaun realizat din lemn curbat cu care Michael Toner a pus bazele producției industriale, sau “Barcelona”, un scaun creat pentru familia regală spaniolă, devenit un simbol al mișcării moderniste. Nu vor lipsi modelele experimentale, la granița dintre design și artă, precum “Bocca Lip Sofa”, un omagiu adus pictorului suprarealist Salvador Dali, sau “W. W. Stool”, un scaun ca o piesă de sculptură fantezistă creată de Philippe Starck la începutul anilor 90’ pentru regizorul Wim Wenders.

Conceptul expoziției “100 de miniaturi” îi aparține renumitului producător de mobilier Vitra, singura companie ce deține drepturile de distribuție a întregii colecții Charles & Ray Eames. Expoziția este prezentată de Intro și Techo, reprezentanții Vitra în România, cu sprijinul librăriilor Cărturești. Exponatele vor putea fi admirate între 22 octombrie și 5 noiembrie la Promenada, cel mai cosmopolit mall ce se va deschide pe 17 octombrie în nordul capitalei, pe Calea Floreasca, nr 246B.

despre Vitra

Vitra este o companie elvețiană, producătoare de mobilier, dedicată dezvoltării de soluții inteligente, inspiraționale, inovatoare și durabile pentru birou, pentru casă sau pentru spații publice. Vitra este singura companie autorizată să producă întreaga colecție Eames pentru piețele din Europa și Orientul Mijlociu.

despre Intro

Intro este un showroom de design contemporan, localizat în zona rezidențială a Bucureștiului. Încă de la începutul înființării companiei, misiunea Intro a fost să introducă designul modern pe piața din România și să promoveze soluțiile prezentate de către companii europene inovatoare, ce lucrează cu cei mai aclamați designeri ai momentului. Intro este reprezentant și distribuitor Vitra pe teritoriul României.

despre Techo

Techo este dealer Vitra și unul dintre principalii jucători pe piaţa amenajărilor interioare de birouri din România. Având o experienţă de 17 ani pe piaţă locală, Techo furnizează proiecte complexe de amenajare “la cheie” a clădirilor de birouri, oferind o largă paletă de servicii care includ proiectare, partiționare, mobilare, mochetare, HVAC, cablare.

despre Promenada

Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Situat în noul centru de afaceri al Bucureştiului, la intersecţia arterelor Calea Floreasca, Şoseaua Pipera şi Str. Barbu Văcărescu, acesta va fi inaugurat în data de 17 octombrie, în urma unei investiţii de peste 130 de milioane EUR realizate de dezvoltatorul Raiffeisen evolution

www.vitra.com

www.introdesign.ro

www.techo.com

www.carturesti.ro

www.promenada.ro