IN-THIS-WORLD-AND-BEYOND

Vernisajul In This World and Beyond are loc în data de 15 septembrie la ora 17.00 la Palatul Mogoșoaia. Expozitia va fi deschisă de Mihai Plamadeală.

In This World and Beyond este o triplă personală de grafică, pictură şi sculptură, care îi reuneşte pe artiştii băimăreni Laura Ghinea, Andrei Berindan şi Győri Csaba. Fiecare dintre ei are o lume aparte; este vorba despre viziunea diferită asupra realităţii, oniricului şi raţiunii la nivel de subiect, dar, cel mai important, lumea dintre propunerile lor nu se constituie într-un vid. Reunite, lucrările selectate special pentru spaţiul avut la dispoziţie, pot trăi împreună şi chiar se potenţează reciproc. De altfel, amintita simbioză a fost marcată prin auto-asocierea celor trei, în cadrul unui grup de creaţie mai larg, bazat pe identităţi distincte, nu pe vreo platformă comună.

Expoziţia de faţă este gândită ca instalaţie. Relaţiile dintre plan şi volum, dintre denticul, geometrie şi bicromie sau dintre mineral şi vegetal generează, la modul metaforic, mai degrabă întrebări despre posibile răspunsuri decât interogaţii abstracte. Emoţia şi raţiunea au fost lansate de către artişti pe lungimi de undă aparte; acesta ar fi numitorul comun dintre ei, în condiţiile în care mediile ori mijloacele cu care operează, ca şi finalitatea discursului lor, sunt diferite.

 Mihai Plămădeală, curator, critic de artă