U-Art Gallery a organizat, marti, 3 septembrie, ora 18, vernisajul expozitiei Peisaje contemporane la sediul sau din Bucuresti, Bd Iancu de Hunedoara nr.8 bl.H3 et.7.

Curatorul Valeriu Dragan reuneste creatii de Ammar Alnahhas, Vitalie Butescu, Cornelia Victoria Dedu, Corneliu Dragan-Targoviste, Mihail Gavril, Rares Kerekes si Laurentiu Midvichi.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_01

Peisaje contemporane – speech vernisaj – Marius Tita:

Expozantii, in numar de sapte, sunt o prezenta zilnica, o prezenta puternica a simezelor contemporane. Ii intalnim in cele mai frumoase expozitii, in cele mai frumoase initiative, in cele mai frumoase saloane, si cred ca la un moment dat, daca putem sa vorbim despre aceasta prezenta puternica in arta contemporana romaneasca, suntem privilegiati de a putea sa film alaturi de ei, de a putea sa venim la aceasta expozitie, mai mai ales privilegiati ca putem sa vorbim si sa spunem: ii cunoastem, stim ce fac!

Nu asistam la o expozitie de complementaritati, artistii nu se completeaza unul pe altul. Sunt individualitati puternice. Fiecare are forma lui de exprimare. Chiar si subiectele sunt diferite, nu mai vorbesc de maniera de lucru, cea care oglindeste perfect personalitatea fiecaruia dintre ei, si acel graunte de magie, pe care mai laic, il consideram talent.

I-am intalnit de multe ori in aceasta formula, numai ca acum, multi dintre ei nu sunt in public, ci in acest prezidiu. Suntem un grup foarte frumos alcatuit, nu vreau sa vorbesc in numele lui Valeriu, dar cred s-a construit natural. Si as vrea sa subliniez acest lucru: fiecare dintre artisti expozanti ar sustine cu forta, o simeza de pictura foarte buna, o simeza puternica, nemaipomenita, memorabila, oriunde in lume.

Expozitia pe care o vernisam, este atat de densa si de frumoasa, incat ar trebui sa organizam tururi de vizitare. A fost o selectie foarte buna, dar mai ales a fost o autoselectie, din partea fiecarui participant. Fiecare cunoaste sala si a adus un strop din ceea ce este practic, un omagiu pentru cei care au venit la vernisaj, sa vada cum s-au putut reuni pe o simeza sapte pictori, adevrati artisti consacrati, care nu se completeaza, ci stralucesc fiecare in lumina propriei arte.

Ammar Al Nahhas – Este un pictor roman, fost sculptor sirian. O prezenta foarte puternica a simezelor, aparte, de o sensibilitate extrema, un artist in exprimare. L-am vazut pe Ammar cu totii, evoluand in aceasta forma de pictor roman, aici in Romania, in lumina publica. Nu numai pictura lui a evoluat, dar si tematica pe care o abordeaza. Multe dintre subiectele lui Ammar, sunt amintiri din Siria draga, din raul pe care pescuia cu tatal sau, dar multe sunt reprezentate de floarea soarelui din Romania, ceea cea insemana ca Ammar este un pictor roman.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0004

Vitalie Butescu – Gandurile lui sunt cu totul si cu totul in zonele acestea regale ale Romaniei si cand spun regale, ma gandesc si la Balcic si la satele romanesti. Vitalie cunoaste ca nimeni altul, portretul unei tari, portretul unei cladiri, portretul unui oras, portretul unui camp. Stie toate acestea si are ceea ce am putea denumi arhitectura in mana, atunci cand construieste aceste lucruri. Pentru a merge din aproape in aproape in discutia despre Vitalie Butescu, sa amintim si personajele lui: arlechinii si colombinele, nudurile pe care cu o senzualitate fantastica si cu o transparenta in culoare, le prezinta in ultimul timp.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0014

Corneliu Dragan – Targoviste – Il numeam cel mai bun acuarelist al momentului, continuam sa spunem acest lucru, dar mi-e teama sa nu uit ceva din personalitatea, din opera si din stradania lui Corneliu Dragan – Targoviste. In pictuta lui este soare si multa culoare. Cum face asta? Continuam inca sa ne minunam si continuam sa ne bucuram fara discutie, de orice aparitie pe simeza sau pe Facebook, a unei imagini construita, gandita si mai ales realizata de Corneliu Dragan – Targoviste.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0020

Cornelia Victoria Dedu – Fiecare cadru al doamnei profesoare Cornelia Victoria Dedu, este o lectie de constructie si de culoare, si mai ales pentru noi, este o lectie de privit. In momentul in care stim sa ne apropiem de o pictura de-a Corneliei Victoriei Dedu, stim sa ne apropiem de frumos, stim sa devenim sensibili, si cu siguranta vom cunoaste si culorile. Poate ca, atunci le-am invatat si vom sti sa le deslusim.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0027

Mihail Gavril – Vine din Bucovina. Intre timp a avut ragazul sa colinde lumea si sa ne arate imagini: de la catedrale, la biserici, casute, dealuri moldave, practic, tot ce poate infrumuseta un suflet de pictor bucovinean. Trebuie sa fie un subiect pur, un subiect de maxima intensitate, pentru a-si gasi un loc in creatia lui Mihail Gavril. Tot ce inseamna descoperirea creatiei lui, e o adevarata placere, o revenire si o transpunere in lumea picturii de calitate. Mihail face parte din acea galerie a artistilor contemporani de mare tinuta.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0033

Rares Kerekes – Rares este sighisorean. Are tuse puternice, aruncate pe spatii vaste, dar si constructii facute dintr-un cutit hotarat, nervos si vibrant.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0044

Laurentiu Midvichi – Este un pictor deosebit, care aborda la un moment dat, de-o maniera bizantina, corpul uman, profan, in transpuneri, in transluciditati fantastice. Exprima, practic, prin corpul uman, modelaje si stari incredibil, de dure la un moment dat. In ultimul timp, gratie unui sejur la Balcic, el a revenit la o pasiune mai veche de-a lui, gradinile. In aceasta expozitie, avem gradini de Laurentiu Midvichi, decupaje dintr-o lume extraordinar de colorata si de vie. Practic, gradinile lui, traiesc in sine si reprezinta o lume pe care el o descopera, cu o placere de copil si cu talentul unui pictor consacrat.

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0006

foto Lucian Muntean

Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0001 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0002 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0003 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0080 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0081 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0083 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0085 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0090 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0092 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0095 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0096 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0101 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0105 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0110 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0111 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0122 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0125 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0137 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0138 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0141 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0142 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0144 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0145 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0147 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0149 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0159 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0170 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0171 Resize of u art - peisaje contemporane LM0_0180