PosterLady..Inocenta-clipei_100x80 Petru Damir: „Clipa ce zboară, Lady in Red”

Prin expoziția cu titlul „Clipa ce zboară, Lady in Red” pictorul Damir prezintă acum nu doar o tematică nouă, dar și o continuare a discursurilor picturale anterioare, ilustrând prin folosirea obsedantă a roșului purpúric, patimile și iubirile vieții.

După bacante, măiestre și inorogi intre 2009 și 2011, după un jurnal al urcării spre Athos în 2012, acum, cu un limbaj liric, cu nuanțe de un roșu cardinal, cu umor și accente auto-ironice, pictorul se descrie ca martor al unei himere, a unei efemeride, o nălucă “in red”, care își etalează eleganta prezență alături de instrumente muzicale, simboluri bahice, imagini ale cochetăriei, și metafore ale unei prezențe masculine, în vecinătatea declarată a clipei.

Martor câteodată evident, ca autoportret ascuns sau descoperit de falduri și umbre, alteori mai puțin vizibil, prin imagini ale cucilor care zboară în duet cu păsările măiestre, el este întotdeauna acolo atunci când faldurile zboară, configurând spațiul în compoziții pline de emoție. Artistul martor este tot atât de transparent și de supus trecerii timpului pe cât este de nonșalantă grația afișată de doamna în roșu.

Expoziția deschisă intre 27 august și 9 septembrie 2013 la Galeriile Uniunii Artistilor Plastici Căminul Artei din București, la etaj, va avea vernisajul pe data de 27 August la ora 18:00, având parte de comentariile criticului Corneliu Ostahie.