Colony Art, Calea Calarasi 34, București

Deschidere: joi 25 iulie 2013, ora 19.

 

 

 

Nu de putine ori arta a fost privita ca un privilegiu. Insa arta nu este un privilegiu, ea e o componentă fundamentală a vietii noastre de fiecare zi. Desi e unică, e contemplatie pură şi visare, specifica celor mai complexe functii ale omului, afectivitatea si gandirea, orice loc din geografia lumii este, si poate deveni, un loc legitim al artei.

In spatiul pe care l-am imaginat, si pe care il deschidem acum accesului public, avem de-a face cu doua tipuri de produse: produsul ca o consecinta a unei procesualitati naturale si produsul ca rezultat material al reflexivitatii si sensibilitatii umane. Ambele trec printr-un elaborat proces de creatie pentru ca produsul finit să fie de inalta calitate; arta continua natura dincolo de limitele ei previzibile, imbogateste lumea cu noi realitati, creeaza noi experiente, in vreme ce produsele exotice, condimentele, colonialele trezesc simturile, imbogatesc gustul, stimuleaza imaginatia si alimenteaza dorinta firească de aventură. Colony Art îşi propune sa aduca impreuna cele doua elemente, sa arate ca arta e in fiecare colt de lume, parte a vietii noastre cotidiene, si sa creeze un spatiu in care cele doua lumi, aparent diferite, se intalnesc.

Totodata, Colony Art are si un proiect curatorial, acela de a promova artisti mai putin cunoscuti (fara a se limita la zona artelor vizuale si fara limita de varsta) atat din Bucuresti, cat si din tara cat si, pe cat posibil, din oricare alta.parte a lumii. Deschiderea magazinului de arta si coloniale se va face cu o expozitie de pictură semnata Gheorghe Mosorescu.

Va invitam joi, 25 iulie, in Calea Calarasi 34, București, orele 19, sa descoperim impreuna arta si colonialele.

Arina Susara